Γκουρία: Τα προβλήματα της Ελλάδας δεν γεννήθηκαν πριν πέντε χρόνια

2 λεπτά ανάγνωση
31 Μαρτίου 2015

Την άποψη πως δεν ευθύνεται η τρόικα για τα προβλήματα της Ελλάδας εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ), Aνχελ Γκουρία.

Σε συνέντευξη του στην ιταλική εφημερίδα Il Sole, ο Γκουρία τόνισε ότι δεν είναι παραγωγικό να ενοχοποιείται η τρόικα για τα προβλήματα της Ελλάδας.

«Τα προβλήματα της Ελλάδας δεν γεννήθηκαν πριν πέντε χρόνια, αλλά πολύ νωρίτερα, όταν οι ελληνικές κυβερνήσεις έλεγαν ότι το έλλειμμα τους ανέρχεται στο 5%, ενώ ήταν 15%» υποστήριξε ο Γκουρία.

Πρόσθεσε τέλος ότι «ο ΟΟΣΑ εργάζεται χέρι – χέρι με την ελληνική κυβέρνηση για τις μεταρρυθμίσεις, που έχουν σαν στόχο την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος και την αντιμετώπιση της διαφθοράς προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα ενάντια στα μονοπώλια και ολιγοπώλια, καθώς και τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

UBS: Το εντυπωσιακό comeback των ελληνικών ομολόγων

Από «παράδειγμα προς αποφυγή» στις διεθνείς αγορές χρέους, η Ελλάδα έχει εξελιχθεί

Δημοσιονομικοί κανόνες ΕΕ: επιστροφή στη λιτότητα ή «ευελιξία» για επενδύσεις;

Η συζήτηση για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ έχει επανέλθει δυναμικά

Το μεγάλο οικονομικό στοίχημα σε Ευρώπη και ΗΠΑ: Πληθωρισμός, επιτόκια και ανάπτυξη

Σε κοινό οικονομικό σταυροδρόμι βρίσκονται Ευρώπη και Ηνωμένες Πολιτείες.