Η 29άχρονη Katy Perry κατέκτησε το βραβείο για την καλύτερη τραγουδίστρια στα φετινά ευρωπαϊκά μουσικά βραβεία του MTV EMA Music Awards, στο Άμστερνταμ, σε μια απονομή που δεν είχαμε την επικράτηση ενός μόνο καλλιτέχνη, με τα βραβεία να μοιράζονται στους υποψήφιους.

Για την αμερικανίδα τραγουδίστρια, στιχουργό και ηθοποιό, αυτή ήταν η τρίτη κατάκτηση της πρώτης θέσης στα ευρωπαϊκά μουσικά βραβεία. Η διεκδίκηση του βραβείου για την καλύτερη γυναίκα τραγουδίστρια, ανάμεσα στις Katy Perry, Lady Gaga και Miley Cyrus, ήταν η πιο σκληρή μάχη στα 20 χρόνια της ευρωπαϊκής τελετής απονομής των βραβείων του μουσικού καναλιού. Η Miley Cyrus απέσπασε το βραβείο καλύτερου βίντεο κλιπ – για το «Wrecking Ball» – κεφαλαιοποιώντας προφανώς την περίφημη προκλητική της εμφάνιση με τον Καναδο-αμερικάνο τραγουδιστή Robin Thicke στα αμερικανικά μουσικά βραβεία MTV τον περασμένο Αύγουστο.

Η αυτοβιογραφική ταινία του αντρικού νεανικού συγκροτήματος One Direction είχε επίσης μια «καλή νύχτα» κατακτώντας, το βραβείο για το καλύτερο ποπ, ενώ ο Harry Styles, τραγουδιστής του συγκεκριμένου συγκροτήματος και γνωστός για τις σχέσεις του με διάσημα κορίτσια, απέσπασε το βραβείο «Best Look».

Στον αμερικανό ράπερ Eminem δόθηκε το «Global Icon», βραβείο για το επίτευγμα ζωής, μαζί με το καλύτερο hip – hop, μόλις μία εβδομάδα αφότου ανακηρύχθηκε καλλιτέχνης της χρονιάς στα πρώτα μουσικά βραβεία YouTube.

Ο Justin Bieber διατήρησε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά τα πρωτεία στην κατηγορία καλύτερος άνδρας ερμηνευτής, ενώ η Beyonce και ο Bruno Mars κέρδισαν τα βραβεία για την καλύτερη ζωντανή εμφάνιση και το καλύτερο τραγούδι αντίστοιχα. Στα φετινά βραβεία είχαμε τη επανεμφάνιση των Tokio Hotel, που είχαν χαθεί από το προσκήνιο για  αρκετό διάστημα, κερδίζοντας το βραβείο της κατηγορίας Biggest Fans. Ο κεντρικός παρουσιαστής της βραδιάς, Redfoo, τράβηξε τα βλέμματα, ενώ το Άμστερνταμ και το Ziggo Dome έδωσαν την σκυτάλη στην Γλασκόβη για τα Mtv Europe Music Awards 2014.

Τα βραβεία αναλυτικά

Best Look
Harry Styles (One Direction)

Biggest Fans
Justin Bieber

Best Song
«Locked out of Heaven» – Bruno Mars

Best Hip Hop
Eminem

Best Alternative
30 Seconds to Mars

Best Female
Katy Perry

Best Rock
Green Day

Best Electronic
Avicii

Best Male
Justin Bieber

Best Pop
One Direction

Best Live
Beyonce

Best Video
«Wrecking Ball» –  Miley Cyrus

Best Push Artist
Austin Mahone

Best New Act
Macklemore & Ryan Lewis

Best World Stage Performance
Chris Lee

Global Icon
Eminem

Facebook Comments