ΒοΕ : Αναβάθμισε τις προβλέψεις για τη βρετανική οικονομία

3 λεπτά ανάγνωση
13 Νοεμβρίου 2013

Η Τράπεζα της Αγγλίας (BoE) αναβάθμισε τις προβλέψεις της για ανάπτυξη, τον πληθωρισμό και την ανεργία, αυξάνοντας τις προσδοκίες της αγοράς ότι θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Η BoE προχώρησε στην αναβάθμιση αυτή έτσι ώστε να προσαρμοστούν οι εκτιμήσεις της με την βελτιωμένη εικόνα της  ανάπτυξης, την πτώση του πληθωρισμού και το χαμηλό τεσσάρων ετών της ανεργίας στη Βρετανία.

Στην τριμηνιαία έκθεσή της για τον πληθωρισμό, η ΒΟΕ προβλέπει ότι η Βρετανία θα δει την ανεργία να πέφτει στο 7%  από το τελευταίο τρίμηνο του 2014, εάν τα επιτόκια παραμείνουν χαμηλά , δύο χρόνια νωρίτερα από ό, τι ανέμεναν τον Αύγουστο .

Ωστόσο, πιστεύει ότι το ποσοστό ανεργίας είναι πιο πιθανό να χτυπήσει το 7% στο τέλος του 2015 ή στο τέλος του 2016, δίνοντας σε αυτές τις προβλέψεις  57% και 68% πιθανότητα , αντίστοιχα, με βάση τα επιτόκια της αγοράς .

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μάρκ Κάρνεϊ, τόνισε ότι το να επιτευχθεί ο στόχος της ανεργίας, ωστόσο, δεν θα προκαλέσει αναγκαστικά αύξηση των επιτοκίων.

«Για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, δεν χρειάζεται κανείς  να είναι αισιόδοξος για να δει ότι το ποτήρι είναι μισογεμάτο» όπως δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου. «Η ανάκαμψη έχει επιτέλους εδραιωθεί».

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επενδύσεις και κατανάλωση κράτησαν ψηλά την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας – Στο 2% η ανάπτυξη

Η ελληνική οικονομία διατήρησε τη θετική της δυναμική κατά το πρώτο τρίμηνο

Κ. Βελόπουλος: «Εμείς θα κάνουμε €500 αύξηση στους μισθούς, συντάξεις, δώρα»

Ο Κυριάκος Βελόπουλος υποστήριξε ότι μια κυβέρνηση της Ελληνικής Λύσης θα προχωρούσε

Κ. Βελόπουλος: «Είναι αντιφατικό να φτωχεύουν οι Έλληνες και να πλουτίζουν οι πολιτικοί»

Ο Κυριάκος Βελόπουλος, δηλώνει πως «είναι αντιφατικό να φτωχεύουν οι Έλληνες και