Νέο μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση πως η συνεδρίαση του Eurogroup στις 11 Μαΐου θα είναι η «αποφασιστική» στιγμή για να συμφωνηθεί η απαραίτητη λίστα μεταρρυθμίσεων στέλνει, μέσω συνέντευξης στους «Financial Times», ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί.

Ο κ. Μοσκοβισί επιβεβαίωσε πως οι πιθανότητες για επίτευξη συμφωνίας στην άτυπη συνεδρίαση της 24ης Απριλίου στη Λετονία είναι πολύ μικρές, όμως τόνισε πως πρέπει να αξιοποιηθεί κάθε ευκαιρία για να υπάρξει πρόοδος.

«Η συνεδρίαση στη Ρίγα δεν πρέπει να σπαταληθεί, πρέπει να είναι μια χρήσιμη στιγμή όπου θα δούμε ξεκάθαρη πρόοδο» για την οριστικοποίηση των μεταρρυθμίσεων, είπε.

Ο κ. Μοσκοβισί υπογράμμισε πως οι διαπραγματεύσεις έως τώρα δεν έχουν υπάρξει «αρκετά συγκεκριμένες» και κάλεσε την ελληνική πλευρά να «επιταχύνει» τις τεχνικές συνομιλίες με τους εταίρους-πιστωτές.

Ο επίτροπος επισήμανε εκ νέου πως οι «χρηματοπιστωτικοί κίνδυνοι» από ένα Grexit «θα μπορούσαν να αντιμετωπισθούν», όμως αποσαφήνισε ότι τυχόν έξοδος της χώρας μας από την ευρωζώνη θα ήταν κακή τόσο για τον ελληνικό λαό όσο και για τη νομισματική ένωση.

«Το μότο μας είναι ‘όχι Grexit’», τόνισε, εξηγώντας πως έξοδος της Ελλάδας θα σήμαινε πως η ευρωζώνη δεν είναι πια μια νομισματική ένωση, αλλά απλώς ένα σύστημα σταθερών ισοτιμιών.

Facebook Comments