Η κα Αυλωνίτου Ελένη δήλωσε πως οι συντάξεις δεν έχουν περικοπεί, πως δεν υπάρχει θέμα με τον φόρο εισοδήματος, ενώ εξαπέλυσε επίθεση στους δημοσιογράφους ότι “δεν αναδεικνύουν τα καλά που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ”, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ειδικότερα, ερωτηθείσα για το τέλμα στο οποίο έχουν περιέλθει οι πολίτες λόγω των φόρων η κα Αυλωνίτου δήλωσε ότι “δεν φάνηκε τίποτα απο την πρώτη δόση (του φόρου εισοδήματος)” συμπληρώνοντας ότι και πέρυσι υπήρχε υστέρηση στην πρώτη δόση (“ίσως γιατί κάποιος κόσμος βρίσκεται σε διακοπές”) καθώς η πρώτη και η δεύτερη δόση πληρώθηκαν μαζί. 

Σε ερώτημα για το τι μπορούμε να περιμένουμε από τον πρωθυπουργό στη ΔΕΘ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ παρέπεμψε στον γερμανικό Τύπο (“δείτε τι λέει η γερμανική Χάζελμπλαστ” (εννοώντας τη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt), στις εκτιμήσεις του ΔΝΤ και της Κομισιόν, καταλήγοντας ότι “οι προοπτικές είναι πάρα πολύ καλές”.  

Είπε ωστόσο ότι στην ΔΕΘ “θα πρέπει να γίνει ένας απολογισμός τι έχουμε κάνει αυτά τα δυο χρόνια. Κάποιοι συμπολίτες μας τα έχουν αντιληφθεί αλλά οι δημοσιογράφοι δεν τα βλέπουν”. “Δεν αναδεικνύουν τα καλά που κάνουμε και προσπαθούν (να πιαστούν) από την κάθε λεπτομέρεια και πολλές φορές με ψευδείς ειδήσεις”.

Υποστήριξε ότι οι συντάξεις δεν έχουν περικοπεί, ενώ αναφερόμενη στις ασφαλιστικές εισφορές σημείωσε πως για το 70% των ελεύθερων επαγγελματιών είναι λιγότερες, αν και είπε ότι υπάρχει αύξηση εισφορών για όσους έχουν μεσαία και υψηλότερα εισοδήματα. 

Αναφερόμενη τέλος στην πρόσφατη φωτιά που έκαιγε την Ανατολική Αττική για τρεις ημέρες η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για “άριστο συντονισμό”, σημειώνοντας ότι τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα. Εδωσε συγχαρητήρια στους πυροσβέστες και στον κ. Τόσκα, ενώ για το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε την περιοχή μετά την κατάσβεση είπε ότι έγινε προκειμένου να “δει τι αποκατάσταση θα κάνει”.

Facebook Comments