Αγρίνιο: Οι ιστορικές αποθήκες γίνονται διεθνές κέντρο διανομής παραδοσιακών ελληνικών καπνών

4 λεπτά ανάγνωση
31 Δεκεμβρίου 2013

Οι παλιές αποθήκες του Παπαστράτου στο Αγρίνιο μετατρέπονται σε κέντρο αποθήκευσης και διανομής καπνών ανατολικού τύπου, για όλη την Ευρώπη από την PMI.

Οι αποθήκες του Αγρινίου έχουν επιφάνεια συνολικά 58.000 τ.μ. και βρίσκονται σε έκταση 250.000 τ.μ. Η μετατροπή τους σε logistics hub αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2014, οπότε και θα αρχίσουν οι πρώτες αγορές καπνών.

Στόχος είναι να διακινούνται από το Αγρίνιο 15.000 τόνοι καπνού που θα μεταφέρονται οδικώς ή μέσω του Πειραιά προς τη λοιπή Ευρώπη. Υπολογίζεται ότι ετησίως θα διακινούνται περί τα 2.500 κοντέινερ. Τα σχέδια της Philip Morris International για τη μετατροπή των αποθηκών του Αγρινίου σε πανευρωπαϊκό logistics hub είχε παρουσιάσει τον Αύγουστο στον Πρωθυπουργό ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Παπαστράτος Νικήτας Θεοφιλόπουλος.

Μάλιστα πρόσφατα προκηρύχθηκε, όπως ανακοίνωσε η εταιρία, διαγωνισμός για τη μεταφορική εταιρία που θα αναλάβει τις οδικές μεταφορές των καπνών στο Αγρίνιο, με 25 εταιρίες ήδη να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, αλλά και για την πρόσληψη εποχικού προσωπικού, που θα προσληφθεί τον Ιανουάριο.

Όταν ολοκληρωθεί το έργο έμμεσα από τους τοπικούς συνεργάτες της PMI  ή άμεσα από την εταιρία θα απασχολούνται περίπου 50 άτομα, ενώ η αξία των εξαγωγών από το Αγρίνιο θα ανέρχεται σύμφωνα με εκτιμήσεις στα 25 εκατ. ευρώ ετησίως.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγρίνιο: Η αδερφή του 30χρονου – “Ζητάμε συγγνώμη – Λυπηθήκαμε γιατί έχει τρία παιδιά η κοπέλα”

Η αδερφή του 30χρονου δολοφόνου από το Αγρίνιο μιλά για τη σχέση

Γυναικοκτονία στο Αγρίνιο: Συνελήφθη ο 30χρονος

Συνελήφθη ο 30χρονος που αναζητούταν για τη δολοφονία της 43χρονης στο Αγρίνιο.

Γυναικοκτονία στο Αγρίνιο: «Με πήρε τηλέφωνο και μου είπε το έκανα, τραυμάτισα τη Δώρα»

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι Αρχές για την αναζήτηση του 30χρονου δράστη ο