Τα ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα σημειώνουν δυναμικό ράλι, με τις αποδόσεις από την Ιρλανδία μέχρι και την Ελλάδα να πέφτουν στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2010 τουλάχιστον , καθώς οι ενδείξεις ότι η οικονομία της περιοχής ανακάμπτει, βοηθούν στην ισχυρή ενίσχυση της ζήτησης για τα assets της περιφέρειας.

Οι αποδόσεις των 10-ετών ομολόγων της Ισπανίας υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2009 και στην Ιταλία υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από το Μάιο, μετά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η ανεργία στη Γερμανία μειώθηκε για πρώτη φορά σε πέντε μήνες , τον Δεκέμβριο, και ότι οι  λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν το Νοέμβριο .

Οι αποδόσεις του 10-ετούς ομολόγου της Ιρλανδίας μειώθηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα από το 2006 , καθώς η ισχυρή ζήτηση για τη δημοπρασία ομολόγων από τις τράπεζες ενίσχυσε την αισιοδοξία για επιτυχή επιστροφή της Ιρλανδία στις αγορές, μετά την έξοδο από το σχέδιο διάσωσης τον περασμένο μήνα .

Η εμπιστοσύνη για την περιοχή του ευρώ έχει βελτιωθεί και τα στοιχεία δείχνουν ότι η ανάκαμψη κερδίζει έδαφος, όπως σημειώνει ο Λούκα Τζελίνεκ,  επικεφαλής ευρωπαϊκής στρατηγικής στην Credit Agricole. Διαμορφώνεται ένα περιβάλλον που μπορεί δυνητικά να μειωθεί η δημοσιονομική πίεση . Αυτό είναι υποστηρικτικό για τη ζήτηση των ομολόγων της περιφέρειας, όπως προσθέτει.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ισπανίας υποχώρησε 10 μονάδες βάσης χθες, στο  3,79%, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2009.

Η απόδοση του ελληνικού 10-ετού ομολόγου σημείωσε πτώση κατά 40 μονάδες βάσης στο 7,80%, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2010.

Η απόδοση του 10ετούς ιταλικού ομολόγου υποχώρησε κατά επτά μονάδες βάσης στο 3,87%,  το χαμηλότερο επίπεδο από τις 20 Μαΐου.

Η Ιρλανδία άντλησε 3,75 δισ. ευρώ από την πώληση ομολόγου 10 ετών, με την ζήτηση να ξεπερνά τα 14 δισ. ευρώ.

Η ισχυρή ζήτηση για τα ιρλανδικά ομόλογα δείχνει  ότι η εμπιστοσύνη επιστρέφει στην Ιρλανδία, καθώς και σε άλλες περιφερειακές χώρες, όπως σημειώνει ο Μαικλ Λέστερ,  στρατηγικός αναλυτής της αγοράς σταθερού εισοδήματος της Commerzbank. 

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου της Ιρλανδίας υποχώρησε στο 3,25% τοις εκατό, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2006.
 

Facebook Comments