Α. Σαμαράς: Η ανάπτυξη βρίσκεται προ των πυλών

3 λεπτά ανάγνωση
16 Σεπτεμβρίου 2013

Την εκτίμηση πως η ανάπτυξη βρίσκεται προ των πυλών και πως θα χρειαστούν έξι χρόνια για να επανέλθει η χώρα στην προ κρίσης κατάσταση, εξέφρασε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας σε ημερίδα της εφημερίδας “Herald Tribune” στην Στοά του Αττάλου.

Ο πρωθυπουργός αν και επεσήμανε πως ακόμα η χώρα δεν έχει βγει από το τούνελ, τόνισε πως τους τελευταίους 14 μήνες η εικόνα της χώρας έχει αλλάξει και έχουν συντελεστεί σαρωτικές αλλαγές.

Εκφράζοντας την ελπίδα πως τελικά στο τέλος του έτους θα καταγραφεί πρωτογενές πλεόνασμα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε εκτενώς στις πιέσεις που έχει δεχτεί διαχρονικά η δημοκρατία από τον λαϊκισμό και τόνισε πως τα άκρα προσπαθούν να επωφεληθούν από την απόγνωση του κόσμου.

«Υπάρχουν περιπτώσεις όπου η πίεση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί, όταν η δημόσια συζήτηση μετατρέπεται σε χαοτική πόλωση. Αυτό συμβαίνει όταν η ελπίδα χάνεται από πολλούς.

Αυτές τις δύσκολες στιγμές η δημοκρατία δημιουργεί τους δικούς της εχθρούς που υπονομεύουν το κράτος δικαίου και την ενότητα» δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς, τονίζοντας πως για να καταπολεμηθεί ο λαϊκισμός θα πρέπει να καταπολεμηθεί ο φόβος.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευ. Τσακαλώτος: «Η Ελλάδα θα σωθεί με ένταξη μεταναστών»

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστήριξε ότι η δημογραφική και αναπτυξιακή πρόκληση της χώρας

Οι νέοι δασμοί 10% που ανήγγειλε ο Ντ. Τραμπ τέθηκαν σε ισχύ

Οι νέοι αμερικανικοί επιπρόσθετοι τελωνειακοί δασμοί ύψους 10%, που ανακοίνωσε πως θα

ΗΠΑ: Σημαντική επιβράδυνση της οικονομίας με ανάπτυξη μόλις 1,4% στο δ’ τρίμηνο

Η αμερικανική οικονομία κατέγραψε αισθητή επιβράδυνση στο τέταρτο τρίμηνο.