Άδ. Γεωργιάδης: Την επέκταση του fuel pass εξετάζει η κυβέρνηση

5 λεπτά ανάγνωση
20 Μαΐου 2022

Το ενδεχόμενο να επεκταθεί το fuel pass εξετάζει η κυβέρνηση, όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του σήμερα.

Στο ραδιοφωνικό σταθμό “REAL FM” ενώ σε ό,τι αφορά στην έρευνα που διεξάγεται για τις τιμές των καυσίμων είπε ότι αναμένει τα στοιχεία από τα διυλιστήρια για να τα επεξεργαστεί η υπηρεσία, και επιπλέον έχουν ξεκινήσει έκτακτοι έλεγχοι στα 30 πρατήρια με τις υψηλότερες τιμές και στις εταιρείες μεταφοράς.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός σχολιάζοντας την επικαιρότητα για τις τιμές των καυσίμων σημείωσε: “Η κατάσταση στα καύσιμα είναι πάρα πολύ δύσκολη. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Έχουμε ξεκινήσει ως υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων τη μεγαλύτερη έρευνα που μπορούμε στα διυλιστήρια, όπου κάναμε έφοδο με όλη την υπηρεσία του υπουργείου και στα Ελληνικά Πετρέλαια και στη Motor Oil και περιμένουμε να δοθούν τα στοιχεία μέχρι τις 23 του μηνός για να μπορεί να τα επεξεργαστεί η υπηρεσία, όπως έχουμε ξεκινήσει έκτακτους ελέγχους στα 30 πρώτα πρατήρια της χώρας, εννοώ με τις υψηλότερες τιμές. Το ίδιο και στις εταιρείες μεταφοράς. ‘Αρα, αυτή τη στιγμή που μιλάμε η υπηρεσία μας ελέγχει το σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας των καυσίμων”.

Για το ενδεχόμενο μείωσης φόρων στα καύσιμα είπε: “Εμείς έχουμε πάρει το μεγαλύτερο χρηματοδοτικό μέτρο ενίσχυσης για το ρεύμα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, με πολύ μεγάλη διαφορά. Δεν υπάρχει καμία χώρα στην Ευρώπη που να πληρώνει για το ρεύμα αυτά που πληρώνει η Ελλάδα”.

“Όσον αφορά στη μείωση του φόρου στα καύσιμα, το έχουν πράγματι κάνει ορισμένες Ευρωπαϊκές χώρες, όχι όμως οι περισσότερες, τέσσερις χώρες έχουν κάνει. Οι υπόλοιπες δεν το έχουν κάνει για τους ίδιους λόγους που δεν το κάνουμε και εμείς.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γερμανία: Ανάπτυξη μόλις 0,5% για το 2026 προβλέπει η κυβέρνηση

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αναθεώρησε σήμερα σημαντικά επί τα χείρω την πρόβλεψή της

Πληθωρισμός σε ανοδική τροχιά στο Ηνωμένο Βασίλειο – Στο 3,3% με φόντο την εκτίναξη των καυσίμων

Νέα επιτάχυνση καταγράφει ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Μαξίμου: Εκλογικά σενάρια, ΟΠΕΚΕΠΕ και θεσμική αντεπίθεση

Μετά την πασχαλινή ανάπαυλα, το Μέγαρο Μαξίμου επιστρέφει σε ένα περιβάλλον αυξημένης