Ακόμα και τον Γενάρη στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών

2 λεπτά ανάγνωση
27 Δεκεμβρίου 2018

Επισπεύδει τις διαδικασίες για την κοινοβουλευτική κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, η κυβέρνηση, καθώς σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι διαδικασίες στο ελληνικό κοινοβούλιο θα ξεκινήσουν μέσα στον Ιανουάριο.

Μάλιστα σύμφωνα πάντα με διπλωματικές πηγές, έως Μάιο θα έχει επικυρωθεί και το πρωτόκολλο εισδοχής του ΝΑΤΟ από τη χώρα μας καθώς όπως επισημαίνουν:«Όχι δεν θα αφήσουμε εκκρεμότητες στη ΝΔ. Έχουμε διπλή πλειοψηφία και για τις Πρέσπες και για ψήφο εμπιστοσύνης αν χρειαστεί».

Σύμφωνα πάντα με διπλωμάτες, οι αλλαγές που υιοθετήθηκαν στο Σύνταγμα των Σκοπίων ικανοποιούν την ελληνική πλευρά.

Αναφορικά με το επικείμενο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Τουρκία, διπλωματικές πηγές αναφέρουν, ότι έχουν ενταθεί οι προσπάθειες ώστε αυτό να διεξαχθεί μέσα στον Ιανουάριο.


 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

Latest from Blog

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κ. Μητσοτάκης στη Βουλή με φόντο τη Μέση Ανατολή – Μήνυμα στήριξης στην Κύπρο και ανησυχία για την οικονομία

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να μιλήσει στη Βουλή.

Κυρ. Μητσοτάκης: Το πρώτο εξάμηνο του 2025 το ρεύμα στην Ελλάδα ήταν 21% φθηνότερο από την υπόλοιπη Ευρώπη

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απάντησε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής

Ευ. Τσακαλώτος: «Η Ελλάδα θα σωθεί με ένταξη μεταναστών»

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος υποστήριξε ότι η δημογραφική και αναπτυξιακή πρόκληση της χώρας