Αλεξιάδης: Προς 7 μηνιαίες δόσεις για την εξόφληση του φόρου

3 λεπτά ανάγνωση
8 Μαρτίου 2016

Επτά μηνιαίες δόσεις για την εξόφληση του φετινού φόρου εισοδήματος προβλέπει το τελευταίο σενάριο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο τελεί υπό την έγκριση του κουαρτέτου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης με δηλώσεις του αναγνώρισε καθυστερήσεις στην έναρξη της διαδικασίας υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων, εκτίμησε όμως ότι το σύστημα Taxis θα αρχίσει να δέχεται δηλώσεις από τα μέσα Μαρτίου με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται στα μέσα Μαΐου.

Οσον αφορά το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης του φόρου εισοδήματος, σημείωσε ότι η πρόταση του υπουργείου αφορά επτά μηνιαίες δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων στα τέλη Μαΐου.

Για να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων απαιτείται η ψήφιση διαφόρων διατάξεων στη Βουλή, αφενός σχετικά με τις αλλαγές στις δόσεις (μέχρι σήμερα προβλέπονται τρεις διμηνιαίες καταβολές) αλλά και για την ακύρωση των τεκμηρίων προκειμένου για φορολογουμένους με ελάχιστα εισοδήματα το περασμένο έτος, από περιστασιακή απασχόληση χωρίς επιχειρηματική δραστηριότητα.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Σημαντική επιβράδυνση της οικονομίας με ανάπτυξη μόλις 1,4% στο δ’ τρίμηνο

Η αμερικανική οικονομία κατέγραψε αισθητή επιβράδυνση στο τέταρτο τρίμηνο.

JP Morgan: Το 2026 η μεγάλη επιστροφή της Ελλάδας στις Ανεπτυγμένες Αγορές – Οι ροές, τα ρίσκα και οι “εκλεκτές” μετοχές

Η JP Morgan βλέπει το 2026 ως έτος αναβάθμισης της Ελλάδας σε

«Το 2027 η Ελλάδα ψηλά χωρίς 17ωρη διαπραγμάτευση, που καταλήγει σε έρπη»

Η Κυβέρνηση υποσχέθηκε να πάει την Ελλάδα, ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΟΛΜΗΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ.