Αλεξιάδης: Προς 7 μηνιαίες δόσεις για την εξόφληση του φόρου

3 λεπτά ανάγνωση
8 Μαρτίου 2016

Επτά μηνιαίες δόσεις για την εξόφληση του φετινού φόρου εισοδήματος προβλέπει το τελευταίο σενάριο του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο τελεί υπό την έγκριση του κουαρτέτου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης με δηλώσεις του αναγνώρισε καθυστερήσεις στην έναρξη της διαδικασίας υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων, εκτίμησε όμως ότι το σύστημα Taxis θα αρχίσει να δέχεται δηλώσεις από τα μέσα Μαρτίου με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται στα μέσα Μαΐου.

Οσον αφορά το χρονοδιάγραμμα εξόφλησης του φόρου εισοδήματος, σημείωσε ότι η πρόταση του υπουργείου αφορά επτά μηνιαίες δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων στα τέλη Μαΐου.

Για να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων απαιτείται η ψήφιση διαφόρων διατάξεων στη Βουλή, αφενός σχετικά με τις αλλαγές στις δόσεις (μέχρι σήμερα προβλέπονται τρεις διμηνιαίες καταβολές) αλλά και για την ακύρωση των τεκμηρίων προκειμένου για φορολογουμένους με ελάχιστα εισοδήματα το περασμένο έτος, από περιστασιακή απασχόληση χωρίς επιχειρηματική δραστηριότητα.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γ. Χαντζηνικολάου (Τράπεζα Πειραιώς): Με ρευστότητα και γνώση, οι τράπεζες στηρίζουν την οικονομία

Ο Γιώργος Χαντζηνικολάου τόνισε στο 11ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών ότι η πιστωτική

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια στην ΕΕ στη μείωση του χρέους με πτώση ρεκόρ 67 μονάδων

Τη μεγαλύτερη μείωση δημοσίου χρέους μεταξύ των «27» της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταγράφει

Εκταμίευση πόρων ύψους €1,18 δισ. από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας προς την Ελλάδα

Στην εκταμίευση πόρων ύψους 1,18 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και