Αν. Θωμόπουλος: Χωρίς αναδιάρθρωση του ιδιωτικού χρέους δεν θα προκύψουν επενδύσεις

3 λεπτά ανάγνωση
2 Σεπτεμβρίου 2014

«Δεν θα προκύψουν επενδυτικές ευκαιρίες εκτός εάν υπάρξει και ουσιώδης και βιώσιμη αναδιάρθρωση του ιδιωτικού χρέους». Αυτό τονίζει, μιλώντας στο πρακτορείο Bloomberg ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, Άνθιμος Θωμόπουλος, ο οποίος λέει επίσης ότι μοναδικός δρόμος για να επιστρέψει η ανάπτυξη και οι ιδιωτικές επενδύσεις στην Ελλάδα είναι να υπάρξει μια αναδιάρθρωση του χρέους για τις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες.

Αναφερόμενος στις εξεταζόμενες από την κυβέρνηση προτάσεις για το χειρισμό των επισφαλών δανείων ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς είπε πως «οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή αποτελούν ένα σημαντικό, θετικό βήμα».

Σχετικά με πρωτοβουλίες που δυνητικά θα μπορούσαν να βοηθήσουν πρόσθετα να τονωθεί η ανάπτυξη ο κ. Θωμόπουλος τόνισε πως «ένα στοχευμένο επενδυτικό πρόγραμμα από τον επίσημο τομέα της ευρωζώνης, με τη συμμετοχή δημόσιων τραπεζών θα βοηθούσε επίσης στην προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα».

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δημοσιονομικοί κανόνες ΕΕ: επιστροφή στη λιτότητα ή «ευελιξία» για επενδύσεις;

Η συζήτηση για τους νέους δημοσιονομικούς κανόνες της ΕΕ έχει επανέλθει δυναμικά

Wood: Ισχυρό growth και εντυπωσιακή αποκλιμάκωση χρέους

Η Wood επανέρχεται με μια από τις πιο θετικές εκθέσεις των τελευταίων

Όμιλος ΔΕΗ: Στρατηγικές επενδύσεις €10,1 δισ. την τριετία 2026-28 με στόχο EBITDA €2,9 δισ.

Το ισχυρά αναπτυξιακό, επικαιροποιημένο Στρατηγικό Σχέδιο του Ομίλου ΔΕΗ για την τριετία