Αποκλιμακώνονται οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων

3 λεπτά ανάγνωση
13 Φεβρουαρίου 2017

Aποκλιμάκωση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων σημειώνεται στην έναρξη της δεύτερης εβδομάδας του Φεβρουαρίου. Οι προσδοκίες των επενδυτών ότι θα κλείσει έστω και με καθυστέρηση η αξιολόγηση της Ελληνικής οικονομίας έχει επαναφέρει τους αγοραστές στην ελληνική πλατφόρμα ομολόγων.

Πιο συγκεκριμένα το 10ετές κρατικό ομόλογο εμφανίζει τιμή στα 75,25 λεπτά του ευρώ από 72,50 λεπτά στη συνεδρίαση της Παρασκευής 10 Φεβρουαρίου 2017. Η απόδοση του 10ετούς υποχωρεί σήμερα στο 7,30% από 7,78% της προηγούμενης συνεδρίασης. Το 3ετές κρατικό ομόλογο παρουσιάζει άνοδο της τιμής του στα 93,00 λεπτά από 91,15 λεπτά στη προηγούμενη συνεδρίαση ενώ η απόδοση σήμερα καταγράφει πτώση και κυμαίνεται στο 8,40% σε σύγκριση με την απόδοση 9,43% που είχε σημειώσει στη συνεδρίαση της Παρασκευής 10 Φεβρουαρίου του 2017.

Το ετήσιο κρατικό ομόλογο καταγράφει τιμή στα 97,00 λεπτά του ευρώ από 96,25 λεπτά του ευρώ στη προηγούμενη συνεδρίαση. Η απόδοση υποχωρεί αισθητά σήμερα στα 10,70% από 12,55% της προηγούμενης συνεδρίασης.

Το spread (διαφορά απόδοσης του 10ετούς ελληνικού ομολόγου με το αντίστοιχο γερμανικό ομόλογο) διολισθαίνει σήμερα στις 697 μονάδες βάσης από 746 μονάδες βάσης της προηγούμενης συνεδρίασης. 

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

UBS: Το εντυπωσιακό comeback των ελληνικών ομολόγων

Από «παράδειγμα προς αποφυγή» στις διεθνείς αγορές χρέους, η Ελλάδα έχει εξελιχθεί

«Υποβάθμιση» ή νέο φωτεινό κεφάλαιο η αλλαγή πίστας του Χρηματιστηρίου Αθηνών;

Η MSCI, ο μεγαλύτερος πάροχος δεικτών στον κόσμο με τα κεφάλαια που είναι

Αντίστροφη μέτρηση για την αναβάθμιση του Χρηματιστηρίου από τον MSCI

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για την αναβάθμιση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου από