Άρση των επιπλέον δασμών στην Κίνα εξετάζει ο Λευκός Οίκος

2 λεπτά ανάγνωση
5 Νοεμβρίου 2019

Στελέχη της κυβέρνησης του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ συζητούν την ενδεχόμενη άρση επιπλέον δασμών σε αγαθά που εισάγουν οι ΗΠΑ από την Κίνα εν είδει παραχώρησης για να οριστικοποιηθεί η σύναψη διμερούς συμφωνίας για το εμπόριο, έγραψε η εφημερίδα Financial Times χθες Δευτέρα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της οικονομικής εφημερίδας, ο Λευκός Οίκος εξετάζει πιο συγκεκριμένα την ακύρωση δασμών που έχουν επιβληθεί ήδη σε εισαγόμενα αγαθά κινεζικής προέλευσης όπως ρούχα, οικιακές συσκευές και οθόνες υπολογιστών, που ανέρχονται στο 15% και τέθηκαν σε εφαρμογή από 1ης Σεπτεμβρίου.

Ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Politico ανέφερε παράλληλα ότι η κυβέρνηση του κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ πιέζει την Ουάσινγκτον να άρει περισσότερους δασμούς ενόψει της υπογραφής διμερών συμφωνιών, επικαλούμενος τρεις πηγές ενημερωμένες σχετικά με τη διαπραγμάτευση. Δεν έχει πάντως ληφθεί απόφαση ακόμη, κατά το ρεπορτάζ.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πετρέλαιο: Σενάρια για «ανάφλεξη» πάνω από τα $100 μετά την επίθεση των ΗΠΑ στο Ιράν

Η νέα γεωπολιτική ένταση στη Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση των ΗΠΑ

Δασμοί και αντιδράσεις στις ΗΠΑ: Η οικονομική πολιτική σε σταυροδρόμι μετά την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου

Το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε τους δασμούς Τραμπ κρίνοντας ότι επιβλήθηκαν χωρίς την

ΔΝΤ προς ΗΠΑ: Προειδοποίηση για δασμούς και περικοπές – Κίνδυνος επιβράδυνσης της ανάπτυξης

Το ΔΝΤ προειδοποιεί τις ΗΠΑ να επανεξετάσουν δασμούς και δημοσιονομικές περικοπές.