Toν κώδωνα του κινδύνου για την όξυνση του πολιτικού κινδύνου στην Ουκρανία κρούει, μέσω ειδικής έκθεσης που δημοσιοποίησε, ο αμερικανικός οίκος αξιολόγησης Fitch.

Όπως υποστηρίζει η Fitch, οι βίαιες διαδηλώσεις που έχουν λάβει διαστάσεις εμφυλίου τα τελευταία 24ωρα στην Ουκρανία αποδεικνύουν πως η πολιτική αποσταθεροποίηση της χώρας συνιστά εναν πραγματικό κίνδυνο.

Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, η διατήρηση των αναταραχών πλήττουν την εμπιστοσύνη της χώρας και αυξάνουν τις πιέσεις για την αξιολόγησή της.

Όπως εξηγεί η Fitch, η πολιτική αβεβαιότητα θα συνεχίσει να επιδρά στο πιστοληπτικό προφίλ της χώρας ενόψει και των κρίσιμων προεδρικών εκλογών τον Φεβρουάριο του 2015.

“Το πολιτικό κλίμα στην Ουκρανία παραμένει εξαιρετικά εύθραυστο”, υποστηρίζει ο οίκος αξιολόγησης, προειδοποιώντας για τον αρνητικό αντίκτυπο στην κοινωνία και τους πολίτες της χώρας.

Η Fitch μάλιστα προειδοποιεί πως η κρίση που βιώνει στην τρέχουσα συγκυρία η Ουκρανία αργεί ακόμη μέχρι να επιλυθεί.
Υπενθυμίζεται εδώ πως η Fitch δίδει αξιολόγηση Β- με αρνητικό outlook στη χώρα. Η επόμενη απόφαση του οίκου αξιολόγησης για την πιστοληπτική ικανότητα της Ουκρανίας θα δημοσιοποιηθεί στις 28 Οκτωβρίου.

Facebook Comments