Με απώλειες ολοκλήρωσαν τη συνεδριάσή τους οι αμερικανικοί δείκτες, μετά την απροσδόκητη επιβράδυνση της μεταποίησης στις ΗΠΑ. Στον αντίποδα, θετικά κρίνουν οι αναλυτές την αύξηση κατά 1,2% στις κατασκευαστικές δαπάνες τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ ως άλλη μια θετική ένδειξη για την στεγαστική αγορά.

Ο Dow σημείωσε οριακή υποχώρηση 0,04% στις 14.573 μονάδες, ο Nasdaq σημείωσε πτώση 0,87% στις 3.239 μονάδες και ο S&P 500 υποχώρησε 0,46% στις 1.562 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, απροσδόκητη επιβράδυνση παρουσίασε ο ρυθμός ανάπτυξης του μεταποιητικού κλάδου τον Μάρτιο, σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία του Institute for Supply Management (ISM).

Ο δείκτης ISM υποχώρησε στις 51,3 μονάδες τον Μάρτιο, από 54,2 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών ότι θα παραμείνει σταθερός.

Ο δείκτης νέων παραγγελιών σημείωσε πτώση στις 51,4 μονάδες τον προηγούμενο μήνα, έναντι 57,8 μονάδων τον Φεβρουάριο. Ο δείκτης τιμών βυθίστηκε στις 54,5 μονάδες, από 61,5 μονάδες, ενώ οι οικονομολόγοι εκτιμούσαν ότι θα διαμορφωθεί στις 59,8 μονάδες.

Στον αντίποδα, θετικά κρίνουν οι αναλυτές την αύξηση κατά 1,2% στις κατασκευαστικές δαπάνες τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ ως άλλη μια θετική ένδειξη για την στεγαστική αγορά.

Σε άλλα οικονομικά νέα, η απόδοση στη σημερινή δημοπρασία των 3μηνων εντόκων γραμματιών άγγιξε το 0,075%, ενώ ο συντελεστής κάλυψης στο 4,61 φορές από 4,53 φορές, στην αντίστοιχη προηγούμενη δημοπρασία. Στα έντοκα 6 μηνών, η απόδοση διαμορφώθηκε στο 0,105% και η κάλυψη στις 4,85 φορές.

Επιπλέον η μετοχή της General Mills υποχώρησε 1,3% μετά την υποβάθμιση αξιολόγησης του τίτλου από την Morgan Stanley.

Στον τεχνολογικό κλάδο, ισχυρές πιέσεις ασκήθηκαν στη μετοχή της Apple (-3,1%).  Στον αντίποδα ανοδικά κινήθηκε η μετοχή της BlackBerry μετά την ανακοίνωση ανέλπιστου λειτουργικού κέρδους στο δ’ τρίμηνο.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής ενισχυόταν 1,6% στο 0,91 δολ. ενώ το δικαίωμα της 3Ε σημείωνε πτώση 1,8% στα 26,27 δολάρια.

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παρέμειναν κλειστά σήμερα ήτοι οι αγορές του Λονδίνου, της Φρανκφούρτης, του Παρισιού, του Μιλάνου και της Μαδρίτης.

 

Facebook Comments