Οι ελληνικές τράπεζες είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες, διαβεβαίωσε η Κομισιόν, απορρίπτοντας τις αξιώσεις του ΔΝΤ περί νέας ανακεφαλαιοποίησης των εγχώριων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

«Τώρα προτεραιότητα αποτελεί η μείωση του όγκου των μη εξυπηρετούμενων δανείων» δήλωσε, στο ίδιο πλαίσιο, η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του Επίτροπου Οικονομικών Υποθέσεων.

Άλλωστε, όπως εξήγησε η ίδια, η παραπάνω δέσμευση περιγράφεται εκτενώς στο μνημόνιο οικονομικής πολιτικής και στη συμφωνία του περασμένου Ιουνίου.

Όσον αφορά το νέο νομοσχέδιο για τα εργασιακά, η εκπρόσωπος του κ. Μοσκοβισί απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε αναφορά, παρά τις διαρροές περί «παρέκκλισης από τα συμφωνηθέντα».

Η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, έχει εκφράσει επανειλημμένα την εκτίμηση περί πιθανής ανάγκης ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, λόγω των δυσμενών επιπτώσεων από τα μη εξυπηρετούμενα «ανοίγματα».

Άλλωστε, το Ταμείο θα απευθυνθεί και στις εποπτικές αρχές της Ευρωζώνης, προκειμένου οι τελευταίες να προχωρήσουν σε επιπλέον ενέργειες, μεταξύ των οποίων επικαιροποιημένα «asset quality review» και «stress test».

Από την πλευρά τους, ωστόσο, τόσο η Αθήνα, όσο και οι Βρυξέλλες έχουν απορρίψει το συγκεκριμένο αίτημα, επικαλούμενες την τελευταία κεφαλαιακή στήριξη των τραπεζών, το φθινόπωρο του 2015.

Facebook Comments