Εξελίξεις αναμένονται στη δικαστική έρευνα της υπόθεσης των εξοπλιστικών προγραμμάτων, μετά την κατάσχεση στοιχείων από το γραφείο του προσωρινά κρατούμενου για την υπόθεση, μεσάζοντα γερμανικής εταιρείας οπλικών συστημάτων, Δημήτρη Παπαχρήστου και τα στοιχεία που θα εισφέρει για την πλήρη «αποκωδικοποίηση» της ,το πρώην στέλεχος του ΥΕΘΑ Αντώνης Κάντας.

Ο κ. Κάντας, ήδη προφυλακισμένος για το σκέλος που αφορά τα υποβρύχια, βρίσκεται από το πρωί ενώπιον των ανακριτών για τις παράνομες αμοιβές που αφορούν την προμήθεια από το δημόσιο, αυτοκινούμενων πυροβόλων.

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο κ. Κάντας, που έχει επιστρέψει στο δημόσιο περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ, δέχθηκε εμβάσματα συνολικού ποσού 950 χιλιάδων ευρώ μέσω του Δημήτρη Παπαχρήστου εκπροσώπου της Γερμανικής εταιρείας Wegmann κατασκευάστριας των αυτοκινούμενων πυροβόλων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην αναπληρωτής Διευθυντής Εξοπλισμών στην σημερινή απολογία του ενώπιον των ανακριτών διαφθοράς κ.κ. Γεωργουλέα και Μάρκου αμφισβητεί το ποσό που του καταλογίζεται και υποστηρίζει ότι έλαβε από τον Παπαχρήστο 750.000 ευρώ. Επίσης έχει ήδη αναφερθεί σε συνάντηση που είχε στο γραφείο του, με τον Παπαχρήστο και με τον αντιπρόεδρο της γερμανικής εταιρείας Όλαφ Έσλερ, τον οποίο έχουν καλέσει σε απολογία οι δύο ανακριτές.

Ακόμη, κατά τις υπάρχουσες πληροφορίες, ο κ.Κάντας δέχθηκε σήμερα πολλές ερωτήσεις σχετικά με ενδεχόμενες δωροδοκίες ανώτερων του ιεραρχικά στο ΥΕΘΑ, ερωτήσεις που ο κατηγορούμενος – όπως και στην απολογία του για τα υποβρύχια – φέρεται να απαντά επικαλούμενος την λογική «αφού πήρα εγώ θα πήραν και οι πιο πάνω».

Σήμερα απολογήθηκε στον ανακριτή κ. Μαλλή, ένας ακόμη στρατιωτικός από αυτούς που κατονόμασε απολογούμενος ο εκπρόσωπος της γερμανικής STN Atlas Π. Ευσταθίου ως αποδέκτες παράνομων χρημάτων, στην υπόθεση των υποβρυχίων.

Ο κατηγορούμενος στρατιωτικός αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο, καθώς επέστρεψε στο Δημόσιο τις περίπου 200 χιλιάδες ευρώ που είχε λάβει.

Απολογούμενος φέρεται να ισχυρίστηκε πως αυτοβούλως του τα έδωσε ο Π. Ευσταθίου, γιατί γνώριζε, επειδή ήταν οικογενειακοί φίλοι, ότι αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα.

Χθες απολογήθηκαν στον ανακριτή άλλοι δύο στρατιωτικοί,που αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγυήσεις 30 χιλιάδες ευρώ ο καθένας και περιοριστικούς όρους. Και οι τρεις στρατιωτικοί ήταν μέλη σε Επιτροπές Αξιολόγησης που σχετίζονται με την υπόθεση των υποβρυχίων.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθούν σε απολογία άλλοι επτά στρατιωτικοί που κατονομάστηκαν από τον κ. Ευσταθίου ως εμπλεκόμενοι στην προμήθεια των αντιαεροπορικών ΑSRAD.

Facebook Comments