Δε συζητάμε παράταση για τη μείωση του ισπανικού ελλείμματος

Reuters

Δε συζητάμε παράταση για τη μείωση του ισπανικού ελλείμματος, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα

Διαψεύδεται από την Κομισιόν ότι διαπραγματεύεται με την Ισπανία, ώστε να της δοθεί περισσότερος χρόνος για μείωση του ελλείμματός της στο 3% του ΑΕΠ.

«Δε βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με την ισπανική κυβέρνηση», δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ολιβιέ Μπαγί, σχετικά με τις φήμες, σύμφωνα με τις οποίες η Κομισιόν θα μπορούσε να παραχωρήσει στη Μαδρίτη παράταση ενός ή δύο ετών για την επίτευξη του στόχου αυτού.

«Είμαστε, όπως και τα κράτη - μέλη, σε επαφή με τις ισπανικές αρχές προκειμένου οι εκτιμήσεις μας να γίνουν πιο ακριβείς και βάσιμες», είπε ο ο εκπρόσωπος και συνέχισε: «Προς το παρόν επαληθεύουμε όλα αυτά τα στοιχεία, και μόνο στη βάση αυτών των στοιχείων η Επιτροπή θα λάβει μια απόφαση για το εάν και κατά πόσο θέλουμε να δώσουμε αυτή την παράταση».

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν με αφορμή δημοσίευμα του Reuters, σύμφωνα με το οποίο η Επιτροπή διαπραγματεύεται με την Ισπανία επιμήκυνση του χρονοδιαγράμματος που έχει οριστεί για τη μείωση του ελλείμματός της.

Η χώρα της ιβηρικής χερσονήσου αναμένεται να χρειαστεί περισσότερο χρόνο για την επίτευξη αυτού του δημοσιονομικού στόχου λόγω της βαθύτερης του αναμενομένου ύφεσης.