Η διατήρηση της βιωσιμότητας της δημοσιονομικής κατάστασης της Ελλάδας αποτελεί το μείζον στοίχημα της χώρας για το τρέχον έτος, 2014. Αυτό υποστηρίζει η Citigroup, σε νέα σημερινή έκθεσή της.

Σύμφωνα με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα, η βελτίωση της δημοσιονομικής κατάστασης της Ελλάδας, κατά τους τελευταίους μήνες, είναι γεγονός. Το ζητούμενο είναι κατά τη διάρκεια του 2014 η βελτίωση αυτή να καταστεί βιώσιμη.

Εστιάζοντας η Citigroup στη συζήτηση που έχει ανοίξει για το νέο, τρίτο δάνειο της Ελλάδας, αναγνωρίζει ότι είναι αναγκαίο, ωστόσο επιμένει πως καμία συμφωνία δεν θα πραγματοποιηθεί πριν τις Ευρωεκλογές του Μαϊου. “Οι όροι του τρίτου ελληνικού πακέτου διάσωσης θα συμφωνηθούν μετά τις Ευρωεκλογές”, εκτιμούν χαρακτηριστικά οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας.

Μιλώντας με όρους πολιτικής, η Citigroup στέκεται εκ νέου στο συνεχές προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, όπως άλλωστε μαρτυρούν και όλες οι τελευταίες δημοσκοπήσεις.

Τι δηλώνει όμως η αμερικανική τράπεζα για τις χθεσινές πληροφορίες πως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης θα επενδύσει στις χώρες του αδύναμου ευρωπαϊκού Νότου;

“Κάθε εξωτερική πηγή κεφαλαίων για χώρες όπως η Ελλάδα, η Κύπρος και η Πορτογαλία, μόνο θετική είδηση μπορεί να αποτελέσει”, σημειώνει η Citigroup.

Facebook Comments