ΧΑ: Στο κόκκινο ο γενικός δείκτης...

Χαρίτος Σταύρος

ΧΑ: Στο κόκκινο ο γενικός δείκτης..., ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Στο κόκκινο γύρισε ο γενικός δείκτης με τους επενδυτές να κατοχυρώνουν όχι μόνο τα πρωϊνά κέρδη, αλλά κι εκείνα που από τις 29 Ιανουαρίου μέχρι το πρωί της Πέμπτης, απογείωσαν τον δείκτη στις 1.260 μονάδες. 

Όπως τονίστηκε νωρίτερα, θέμα stock picking τίθεται στην  αγορά από  τη στιγμή που ο γενικός δείκτης πάτησε τις 1.250 μονάδες, δηλαδή περίπου 130 μονάδες πιο ψηλά σε σχέση με τα χαμηλά των 1.126 μονάδων που έγραψε η αγορά στις 29/1.

Η αγορά ενισχύεται για έξι συνεχόμενες συνεδριάσεις, αξιοσημείωτα κέρδη δεν έχουν κατοχυρωθεί, η Ευρώπη, όπως συνέβη την περίοδο που ξέσπασε η κρίση, άργησε να λάβει μέτρα, οπότε το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στην περίπτωση της βιωσιμότητας του Ελληνικού χρέους, οπότε οι επενδυτές, όπως μεταφέρουν χρηματιστές βρίσκονται σε σταυροδρόμι.

Από τη μία είναι η πλευρά εκείνων που βρίσκεται ήδη μέσα στην αγορά και από την άλλη, εκείνοι που πούλησαν από την κάθοδο του δείκτη από τις 1.300 μονάδες μέχρι τα χαμηλά των 1.115 μονάδων και θέλουν να ξαναμπούν. Για το λόγο αυτό, οι συναλλαγές είναι ιδιαίτερα υποτονικές, αγγίζοντας μόλις τα 56 εκατ. ευρώ.

Η αντίδραση διατηρείται σε Εθνική, Πειραιώς και Alpha. Στο κόκκινο πέρασε η Jumbo στα 12,72 ευρώ,  ενώ πάνω από 1,2% ενισχύεται ο ΟΠΑΠ, καθώς δεν υπάρχει καμία δικαστική έρευνα για την αποκρατικοποίησή του. Στα 10,59 ευρώ και με άνοδο 0,28% ενισχύεται η ΔΕΗ,  αν και βρέθηκε πάνω από τα 10,7 ευρώ, καθώς σήμερα ψηφίζεται κατ’ άρθρο το νομοσχέδιο για την πώληση του ΑΔΜΗΕ. Απώλειες για τον OTE,  Motor Oil και ΣΩΛΚ, κατά 3% και 1,5% αντίστοιχα. Η διόρθωση χτυπάει ακόμα την Frigoglass, την ΕΥΔΑΠΓΕΚ/Τέρνα, ΜΕΤΚΑ και Μυτιληναίο.