ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 0,5% στη βιομηχανική παραγωγή του Δεκεμβρίου

MarketNews

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 0,5% στη βιομηχανική παραγωγή του Δεκεμβρίου, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Αύξηση 0,5% παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής τον Δεκέμβριο 2013, σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, έναντι μείωσης 1,5% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2012 προς το 2011, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ.

Ο μέσος Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου - Δεκεμβρίου 2013, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου - Δεκεμβρίου 2012, υποχώρησε κατά 3,6%, έναντι μείωσης 3,4% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2012 προς το 2011.

Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής κατά 0,5% το μήνα, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2012, οφείλεται στις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας, δηλαδή:

α. Στη μείωση του Δείκτη Παραγωγής Ορυχείων - Λατομείων κατά 0,5%. Ειδικότερα, η μείωση αυτή οφείλεται, κυρίως, στη μείωση του δείκτη του 2ψήφιου κλάδου εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη.

β. Στη μείωση του Δείκτη Παραγωγής Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 1,6%. Ειδικότερα, στη μείωση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι μειώσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: κλωστοϋφαντουργικών υλών, παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα, κατασκευής μεταλλικών προϊόντων και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού.

γ. Στην αύξηση του Δείκτη Παραγωγής Ηλεκτρισμού κατά 7,1%.

δ. Στη μείωση του Δείκτη Παροχής Νερού κατά 2,8%.