Τις δυνάμεις της με τον πολυεθνικό κολοσσό στον χώρο της ομορφιάς AVON αποφάσισε να ενώσει η Κορρές, υπογράφοντας συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας για την παραγωγή και διανομή των προϊόντων της στην αγορά της Λατινικής Αμερικής. Την ίδια ώρα, συνεχίζει τις προσπάθειες για περαιτέρω διεθνοποίηση των εργασιών της καθώς δέχεται πολλές προτάσεις από ξένα funds για επέκταση στις αγορές της Ασίας (Κίνα, κα).

Όπως ανέφερε πριν από λίγο στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, ο διευθύνων σύμβουλος της Κορρές, Δημήτρης Βιδάκης, η συνεργασία με την AVON, προβλέπεται να διαρκέσει μέχρι και 14 χρόνια ενώ παράλληλα δίνει το δικαίωμα στην AVON να αγοράσει μελλοντικά όλα τα δικαιώματα πνευματικής και βιομηχανικής ιδιοκτησίας των προϊόντων Κορρές για τη Λατινική Αμερική., η συμφωνία διασφαλίζει στην ελληνική εταιρεία έσοδα περίπου 8,5 εκατ. ευρώ για τους πρώτους δώδεκα μήνες της συνεργασίας, τα οποία αφορούν στη διάθεση των εμπορικών σημάτων στις χώρες της Λατινικής Αμερικής καθώς σε αμοιβές για την υποστήριξη της τοποθέτησης των προϊόντων της Κορρές. Στη συνέχεια θα καταβάλλονται δικαιώματα για τη χρήση της πνευματικής ιδιοκτησίας βάσει της πορείας των πωλήσεων καθώς και αμοιβές για την παροχή υπηρεσιών υποστήριξης. Η παραγωγή θα γίνεται σε εργοστάσιο της AVON στη Βραζιλία, ενώ δεν αποκλείεται κάποια από τα προϊόντα να εξάγονται απευθείας από την Ελλάδα.

Μεταφορά τεχνογνωσίας

Όσον αφορά στη φόρμουλα και στα συστατικά των προϊόντων, στόχος είναι να παραμείνουν τα ίδια, ωστόσο ενδέχεται σε ορισμένες περιπτώσεις να χρησιμοποιηθούν άλλα, τα οποία θα είναι συμβατά και βάσει των διεθνών προδιαγραφών. Στο πλαίσιο αυτό η Κορρές θα διαθέσει ειδική ομάδα στην αμερικάνικη εταιρεία, προκειμένου να μεταφέρει τεχνογνωσία για τον τρόπο παρασκευής των φυσικών καλλυντικών της ενώ όσον αφορά στις τιμές πώλησης θα καθορίζονται από κοινού.

Ο κ. Βιδάκης χαρακτήρισε τη συμφωνία με την AVON πολύ σημαντική και τόνισε ότι μέσα από αυτή η Κορρές θα προσεγγίσει την πολύ δυναμική για τη βιομηχανία ομορφιάς αγορά της Λατινικής Αμερικής, η οποία σε αξία αγγίζει τα 70 δισ. Δολάρια και αναπτύσσεται με διψήφιους ρυθμούς (13,4% ο μέσο όρος αύξησης την τελευταία πενταετία). Παράλληλα, εμφανίστηκε αισιόδοξος για το όλο εγχείρημα καθώς η AVON διαθέτει ισχυρή παρουσία στη συγκεκριμένη περιοχή – πάνω από το 50% των πωλήσεών της πραγματοποιείται στη Λατινική Αμερική- ενώ παράλληλα το μοντέλο των απευθείας πωλήσεων που εφαρμόζει για την προώθηση των προϊόντων της θεωρείται το καταλληλότερο στην προκειμένη περίπτωση. Ο κ. Βιδάκης ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μελλοντικά και ανάλογα με την εξέλιξη των πωλήσεων να δημιουργηθούν και αυτόνομα καταστήματα. Τα πρώτα προϊόντα Κορρές που θα αφορούν ένα συνδυασμό από κρέμες σώματος και αρώματα εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμα να κυκλοφορήσουν στην Λ. Αμερική το 2015 ενώ η αρχή αναμένεται να γίνει από την Βραζιλία.

ΗΠΑ

Αναφορικά με τις εργασίες στις υπόλοιπες αγορές του εξωτερικού, η εταιρεία δηλώνει ικανοποιημένη από την πορεία της σε Αγγλία, Γερμανία και Ρωσία ενώ στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι μετά την λήξη της συμφωνίας με την Johnson & Johnson αποφάσισε να προχωρήσει αυτόνομα, ιδρύοντας θυγατρική η οποία ανέλαβε την απευθείας διανομή των προϊόντων της στην αμερικάνικη αγορά (ΗΠΑ και Καναδά). Ανάλογη ικανοποίηση εκφράζεται για το εσωτερικό, όπου παρά τις δυσκολίες παρουσιάζει αύξηση των μεριδίων στις βασικές κατηγορίες που δραστηριοποιείται.

Facebook Comments