Διευρύνει το θεραπευτικό της χαρτοφυλάκιο στην Ελλάδα η Pharmathen, αναλαμβάνοντας την προώθηση ενός νεφελοποιούμενου εισπνεόμενου κορτικοστεροειδούς, της Ιταλικής πολυεθνικής φαρμακευτικής εταιρείας Chiesi.

Πρόκειται για ένα αποτελεσματικό προϊόν, το οποίο περιέχει διπροπιονική μπεκλομεθαζόνη και απευθύνεται σε ασθενείς με μη ελεγχόμενο άσθμα.

Η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών που ξεκίνησε στις 17 Φεβρουαρίου καθιστά τη Pharmathen εκ των βασικών εταιρειών στη θεραπεία των αποφρακτικών αναπνευστικών παθήσεων στην Ελλάδα. Η διάθεση του εν λόγω προϊόντος στη χώρα μας παρέχει σε ασθενείς και επιστήμονες ένα αποτελεσματικό όπλο στην αντιμετώπιση του άσθματος, μίας εξαιρετικά σοβαρής αναπνευστικής πάθησης.

Το άσθμα είναι μια από τις πιο κοινές χρόνιες παθήσεις. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, το 8,6% του γενικού πληθυσμού στην Ελλάδα πάσχει από άσθμα.

Πρόκειται για μία χρόνια φλεγμονώδη διαταραχή των αεραγωγών, δηλαδή των φυσικών περασμάτων, μέσω των οποίων ο αέρας μπορεί να ρέει μέσα και έξω από το σώμα. Στους πάσχοντες από άσθμα, η φλεγμονή προκαλεί διόγκωση των εσωτερικών τοιχωμάτων των αεραγωγών. Η ροή του αέρα είναι περιορισμένη και η αναπνοή καθίσταται δύσκολη.

Ένα σημαντικό ποσοστό των πασχόντων έχουν μη ελεγχόμενο άσθμα και – παρά τη θεραπεία που λαμβάνουν – κάνουν συχνές παροξύνσεις. Η θεραπεία στους ασθενείς δεν διαφέρει κατά πολύ από τις ηπιότερες μορφές άσθματος με βασική διαφορά όμως την αυξημένη δοσολογία των φαρμάκων και τους αυξημένους συνδυασμούς τους.

Σχολιάζοντας τη συνεργασία, ο πρόεδρος της Pharmathen κ. Βασίλειος Κάτσος επεσήμανε ότι επεκτείνεται το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας σε έναν επιστημονικά και επιχειρηματικά ενδιαφέροντα θεραπευτικό τομέα: “Σε εποχές κρίσης, η Pharmathen συνεχίζει να επενδύει σε καινοτόμα προϊόντα και να διευρύνει τους ορίζοντές της. Παρέχει σε ασθενείς και γιατρούς αποτελεσματικές και ποιοτικές θεραπευτικές επιλογές, αποδεικνύοντας ότι είναι ένας αξιόπιστος επιχειρηματικός εταίρος. Έχει εμπεδωθεί πλέον η αντίληψη ότι η Pharmathen συνδυάζει τα πλεονεκτήματα που έχει μία ελληνική και ταυτόχρονα μία πολυεθνική εταιρεία: Ισχυρά οικονομικά μεγέθη, γνώση του κλάδου και εδραιωμένη καλή συνεργασία με την ιατρική κοινότητα”.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Chiesi Hellas, κ. Σταύρος Θεοδωράκης, ανέφερε επίσης: “Η συμφωνία προώθησης του εισπνεόμενου κορτικοστεροειδούς με τη Pharmathen, έρχεται σε συνέχεια της υλοποίησης της στρατηγικής μας για την ανάπτυξη των επενδυτικών σχεδίων της Chiesi Hellas, μέσω ισχυρών Ελληνικών εταιρειών. Ο συνδυασμός της δυναμικής μιας εταιρείας όπως η Pharmathen, με το προϊοντικό μας χαρτοφυλάκιο, μας γεμίζει αισιοδοξία για μια επιτυχημένη συνεργασία”.

Facebook Comments