Σαμαράς :Θα πάρετε τα αναδρομικά αλλά θα περιμένετε

MarketNews

Σαμαράς :Θα πάρετε τα αναδρομικά αλλά θα περιμένετε, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Την πρόθεσή του να εφαρμοστούν οι αποφάσεις του Μισθοδικείου με τις οποίες προβλέπεται η αναδρομική επιστροφή των περικοπών που έγιναν στις αποδοχές των δικαστικών λειτουργών, εκδήλωσε ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την συνάντηση που είχε με εκπροσώπους δικαστικών Ενώσεων, χωρίς ωστόσο να προσδιορίσει πότε θα γίνει αυτό.

Εξάλλου, υπογραμμίστηκε ότι έχει κλείσει ο προϋπολογισμός του 2014 και από το πλεόνασμα (αν υπάρξει) δεν θα μπορεί να δοθεί η επιστροφή των περικοπών των αποδοχών των δικαστικών λειτουργών.

Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε και με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος, οι οποίοι του έθεσαν τα θέματα που απασχολούν τις γραμματείες των δικαστηρίων, όπως έλλειψη προσωπικού και μηχανογράφηση των δικαστηρίων.

Ο κ. Σαμαράς  δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξουν μετατάξεις υπαλλήλων στο χώρο της Δικαιοσύνης, όπως και προσλήψεις ειδικά του κλάδου της πληροφορικής.

Παρών και στις δύο συναντήσεις ήταν ο Υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ενώ στη συνάντηση με του δικαστικούς Υπαλλήλους παρίστατο και ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.