JP Morgan Emerging Markets Strategy

Κίνα: Η JPM βλέπει βραχυπρόθεσμες ευκαιρίες ανόδου του κινεζικού χρηματιστηριακού δείκτη, εξαιτίας της εποχικότητας. Όταν οι επενδυτές εστιάσουν στα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα των μεταρρυθμίσεων και η ανάπτυξη σταθεροποιηθεί, η JPM περιμένει άνοδο μεταξύ 15%-20%. Χρονικά το προσδιορίζει σε μερικές εβδομάδες από σήμερα. Εστιάζει στους κλάδους κοινής ωφέλειας, υγείας, τεχνολογίας και καταναλωτικών αγαθών.

Βραζιλία: Η JP Morgan παραμένει αρνητική για τη Βραζιλία εξαιτίας της πτωτικής αναθεώρησης για το ΑΕΠ και του αυξημένου κινδύνου που παρουσιάζει ως χώρα. Οι παγκόσμιες εξελίξεις αναμένεται να έχουν αρνητική επίδραση σε πολλούς τομείς της βραζιλιάνικης οικονομίας ενώ αναμένεται και αύξηση του κόστους δανεισμού. Ανησυχία υπάρχει και για το νόμισμα, με τη JPM να εκτιμά ότι θα παραμείνει ευάλωτο. Παρά την αρνητική στάση της JPM για τη Βραζιλία, επιλέγει τοποθετήσεις στο χρηματοοικονομικό κλάδο.

Ταϊβάν: Η JPM αναμένει μεγαλύτερη άνοδο του ΑΕΠ σε σχέση με τη μέση παγκόσμια ανάπτυξη και αυτό αναμένεται ότι θα στηρίξει τις εξαγωγές αλλά και το βιομηχανικό κλάδο. Επιλέγει μετοχές στους κλάδους: χρηματοοικονομικών και τεχνολογίας, με την τεχνολογία να θεωρείται ο ηγετικός κλάδος για το 2014.

Τουρκία: Τα μακροοικονομικά δεδομένα δείχνουν μια σταθεροποίηση αλλά οι αποτιμήσεις κάθε άλλο παρά φθηνές θεωρούνται, σύμφωνα με τη JPM, που παραμένει αρνητική για την τουρκική οικονομία και προτείνει αμυντικές τοποθετήσεις όπως για παράδειγμα η Turkcell. Η αστάθεια του νομίσματος και οι μεγάλες διακυμάνσεις, αποτελούν αρνητικό παράγοντα για τους επενδυτές.

Ελλάδα: Η Ελλάδα σημειώνει τις καλύτερες αποδόσεις μεταξύ των αναδυόμενων οικονομιών καθώς έχει αφήσει πίσω της τους κινδύνους και αναμένεται να σημειώσει θετικό ρυθμό ανάπτυξης για πρώτη φορά από το 2007. Η JPM εντοπίζει σημαντικές ευκαιρίες έναντι των άλλων χωρών της Ευρωζώνης, στους κλάδους των τραπεζών, των τηλεπικοινωνιών και των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας. Επιλέγει Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank και ΟΤΕ και αποφεύγει τοποθετήσεις στην ΕΤΕ.

Commerzbank: Η ισοτιμία EUR/USD δοκιμάζει τη στήριξη στο 1,3703 με διάσπαση του σημείου να ανοίγει το δρόμο για τα χαμηλά του 1,3562.

Nordea: Το μοντέλο της τράπεζας υποδεικνύει άνοιγμα θέσης long στο USD/SEK από τα τρέχοντα επίπεδα στο 6,5604 με στόχο 6,8058 και stop στο 6,4377.

Barclays: To USD/CAD διαπραγματεύεται κοντά στα υψηλά 4 ½ ετών στο 1,1225 με την τράπεζα να παρατηρεί ότι οι τελευταίες κινήσεις συνοδεύτηκαν από αυξημένους όγκους και διατηρεί την αρνητική τάση του CAD θεωρώντας πως η ισοτιμία θα στοχεύσει το 1,1380.

UniCredit: Τα αρνητικά macro για την κινεζική οικονομία αναμένεται να διατηρήσουν την επιφυλακτικότητα στις αγορές τουλάχιστον μέχρι την ανακοίνωση του ISM για την Αμερική στις 3 Μαρτίου ή μέχρι την ανακοίνωση των NFPs στις 7 Μαρτίου. Η UniCredit βλέπει ενίσχυση των JPY και CHF και πιέσεις στα AUD, NZD και EUR.

Facebook Comments