Έσοδα €11,1 εκατ. στο ΤΑΙΠΕΔ από τρία ακίνητα στο εξωτερικό

MarketNews

Έσοδα €11,1 εκατ. στο ΤΑΙΠΕΔ από τρία ακίνητα στο εξωτερικό, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

To ποσό των 11,1 εκατ. ευρώ εισέπραξε το ΤΑΙΠΕΔ από την επιτυχή πώληση τριών ακινήτων που κατείχε το δημόσιο στο εξωτερικό. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Ταμείου: «Το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε τον πίνακα κατάταξης των έγκυρων οικονομικών προσφορών των 3 ακινήτων του εξωτερικού από ιδιώτες ξένους επενδυτές, έναντι συνολικού τιμήματος €11,152 εκ., περίπου, που είναι κατά +22,5% υψηλότερο από τις τιμές εκκίνησης.

Συγκεκριμένα, στη Ρώμη, η υψηλότερη προσφορά ήταν 8 εκατ. έναντι τιμής εκκίνησης €6 εκ. ευρώ, ενώ υποβλήθηκαν συνολικά 3 προσφορές. Στο Ντύσελντορφ, η υψηλότερη προσφορά ήταν στο ποσό των €752.500 έναντι €700.000 τιμής εκκίνησης και υποβλήθηκαν συνολικά 2 προσφορές. Στο Βελιγράδι υποβλήθηκε μία προσφορά στο ποσό των €2.4 εκ. έναντι €2.1 εκ. τιμής εκκίνησης. Υπενθυμίζουμε ότι για το συγκεκριμένο ακίνητο είχε ανακηρυχθεί προτιμητέος επενδυτής σε προηγούμενο διαγωνισμό με τίμημα τα €2.1 εκ., αλλά δεν κατακυρώθηκε καθώς δεν προσκόμισε την αναγκαία εγγυητική επιστολή.

Για την ολοκλήρωση της ως άνω πώλησης απαιτείται η έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ για το ακίνητο στη Λιουμπλιάνα, που δεν υποβλήθηκαν προσφορές, το ΤΑΙΠΕΔ θα διερευνήσει τους προσφορότερους τρόπους αξιοποίησης.

Ακόμη, το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε, την επανεκκίνηση της διαδικασίας αξιοποίησης του ακινήτου στην περιοχή Αφάντου στη Ρόδο σε μια φάση, με σκοπό την ολοκλήρωσή της εντός των επόμενων 5 μηνών. Για την κατάρτιση των όρων του νέου διαγωνισμού, το ΤΑΙΠΕΔ έλαβε υπόψη του τις απόψεις της τοπικής κοινωνίας και τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς.

Τέλος, εγκρίθηκε το τελικό σχέδιο της σύμβασης παραχώρησης του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα κληθούν οι επιλεγέντες επενδυτές να υποβάλλουν τις δεσμευτικές τους προσφορές».