Η Ευρώπη πλήττεται περισσότερο από την ουκρανική κρίση

ForexReport

Η Ευρώπη πλήττεται περισσότερο από την ουκρανική κρίση, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Η χθεσινή συνεδρίαση επιβεβαίωσε εμφατικά ότι από τις εξελίξεις στην Ουκρανία αυτή που αναμένεται να πληγεί περισσότερο είναι η Ευρώπη. Αυτό είναι ολοφάνερο από τις χθεσινές μεγάλες απώλειες που δέχθηκαν οι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες. Αντίθετα στην Αμερική, οι επενδυτές έδειξαν ότι μπορούν να ελέγξουν το παιχνίδι.

  • Οι εξελίξεις στην Ουκρανία αναμένεται να είναι αυτές που θα καθορίσουν το επενδυτικό συναίσθημα στις επόμενες συνεδριάσεις.
  • Η RBA, διατήρησε τα επιτόκια του δολαρίου Αυστραλίας στο 2,50% με τα σχόλια να είναι επιβεβαιωτικά της χαλαρής νομισματικής πολιτικής.
  • Σύμφωνα με την RBA, η ισοτιμία του AUD εξακολουθεί να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, συγκριτικά με τα ιστορικά επίπεδα.
  • Πηγές από την ΕΚΤ αναφέρουν ότι έχει ήδη υπάρξει πλήρης ομοφωνία όσον αφορά τον τερματισμό της «αποστείρωσης» των αγορών ομολόγων.
  • Ευρώ και στερλίνα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα. Τα δυο νομίσματα δεν έχουν επηρεαστεί από τις εξελίξεις στην Ουκρανία.
  • Ο δείκτης κατασκευών PMI στην Αγγλία είναι η σημαντικότερη ανακοίνωση της ημέρας. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για χαμηλότερη μέτρηση.

Ανάλυση αγοράς

DAX (#FDXH4) Άνοιγμα: 9.523,5 Υψηλό: 9.544,5 Χαμηλό: 9.322,0 Κλείσιμο: 9.348,0

Ο γερμανικός δείκτης έκλεισε με απώλειες πάνω από 3,00% κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας και αυτό είναι φυσιολογικό αφού η Γερμανία και γενικά η Ευρωζώνη είναι, σε μεγάλο βαθμό, ενεργειακά εξαρτημένη από τη Ρωσία. Οι χθεσινές πιέσεις «εξαέρωσαν» ένα πολύ μεγάλο μέρος της επιθετικής ανόδου του δείκτη, που είχε προηγηθεί. Η χθεσινή συνεδρίαση ήταν η πρώτη της κρίσης στην Ουκρανία και οι ροές αναμένεται να διαδραματίσουν καθοριστικό ρόλο. Αν ανακοινωθεί κάποια οπισθοχώρηση των Ρώσων και ανοίξει ο δρόμος της διπλωματίας,  τότε ο DAX  θα καταφέρει να επανέλθει σε ανοδική τροχιά. Αυτό θα επιβεβαιωθεί μόνο όταν ο δείκτης κλείσει πάνω από τις 9.544 μονάδες. Σε διαφορετική περίπτωση, οι επενδυτές αναμένεται να πιέσουν προς τις προηγούμενες στηρίξεις.

Στηρίξεις             Αντιστάσεις

9.350                     9.450
9.300                     9.510
9.240                     9.560
9.200                     6.620