Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο μετά από 9 ώρες συνεδρίασης, προχώρησε, με 15 ψήφους υπέρ και μία κατά, στην οριοθέτηση ως αρχαιολογικού χώρου έκτασης 300 στρεμμάτων.

Εκείνο που μένει αυτή τη στιγμή να αξιολογηθεί είναι το πού βρίσκονται αυτά τα 300 στρέμματα και κατά πόσο και σε ποιο βαθμό ενδέχεται να δυσκολέψουν την επένδυση, κάτι το οποίο θα αποσαφηνιστεί τις επόμενες ημέρες, όταν καθαρογραφεί η απόφαση του ΚΑΣ.

Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι τα 300 στρέμματα είναι διάσπαρτα και ότι περιλαμβάνουν τμήμα του λόφου Χασάνι, τμήματα από τους όμορους δήμους καθώς και το Τραμ και το αμαξοστάσιο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτή ήταν η εισήγηση της επικεφαλής του ΚΑΣ και Γ.Γ. του Υπ. Πολιτισμού κ. Μαρίας Βλαζάκη, η οποία και εγκρίθηκε τελικά.

Σύμφωνα με κάποιες πρώτες εκτιμήσεις, η κήρυξη εκτιμάται ότι δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στην υλοποίηση της σχεδιαζόμενης επένδυσης καθώς ο αρχαιολογικός χώρος συμίτπτει σε μεγάλο βαθμό με περιοχή όπου έχει χωροθετηθεί στο Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης η κατασκευή πολυτελών κατοικιών και εμπορικού κέντρου.

Αυτά αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες και αναμένεται πλεόν η επίσημη αντίδραση της κυβέρνησης που είχε διαμηνύσει το τελευταίο διάστημα ότι δεν θα επιτρέψει ναρκοθέτηση της επένδυσης.

Facebook Comments