148 «Ναι» υπέρ της ρύθμισης για την αλλαγή φύλου στα 15

2 λεπτά ανάγνωση
10 Οκτωβρίου 2017

Πέρασε από τη Βουλή το νομοσχέδιο για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, αλλά και το άρθρο 3 που προβλέπει τη δυνατότητα διόρθωσης φύλου από την ηλικία των 15 ετών με 147 ψήφους υπέρ (ΣΥΡΙΖΑ, Ποτάμι, Θανάσης Θεοχαρόπουλος).

Συνολικά 15 βουλευτές απουσίαζαν, γεγονός που έδωσε τη δυνατότητα να περάσει το νομοθέτημα με λιγότερες από 151 ψήφους: Μάρκος Μπόλαρης και Γιάννης Μιχελογιαννάκης από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι Μάριος Γεωργιάδης, Αριστείδης Φωκάς και Αναστάσιος Μεγαλομύστακας από την Ένωση Κεντρώων, Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Κατσιαντώνης από τη ΝΔ και Φώφη Γεννηματά, Γιάννης Μανιάτης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Δημήτρης Κρεμαστινός, Βασίλης Κεγκέρογλου, Μιχάλης Τζελέπης από το ΠΑΣΟΚ. 

Στους 140 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που είπαν «ναι» στην αλλαγή φύλου αθροίστηκαν οι έξι βουλευτές του Ποταμιού και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κώστας Ζουράρις που διαφοροποιήθηκε από τη γραμμή του Πάνου Καμμένου.

Άφησε ένα σχόλιο

Your email address will not be published.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

GPO: Στο 29,3% η ΝΔ – Τρίτο το ΠΑΣΟΚ στο 10,8% – “Γκρεμίζονται” Κωνσταντοπούλου-Καρυστιανού

Το προβάδισμα της ΝΔ όπως αυτό καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις του τελευταίου διαστήματος,

Κ. Μπάρκας για την κάθοδο του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κινηθεί αντιπαραθετικά με τον Τσίπρα»

Η φράση του Κώστα Μπάρκα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα

Π. Μαρινάκης: «Ακούω βερεσέ όσα λέει ο Τσίπρας – Έβαλε πάνω από τριάντα νέους φόρους»

Η δήλωση του Π. Μαρινάκη βάζει ξανά τον Αλέξη Τσίπρα απέναντι στο