Αντ. Σαμαράς: Ο λαϊκισμός και ο εξτρεμισμός δεν θα πλήξει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα

MarketNews

Αντ. Σαμαράς: Ο λαϊκισμός και ο εξτρεμισμός δεν θα πλήξει το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

«Η απάντηση στην κρίση είναι: περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη», τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σε σύντομη παρέμβασή του στο Συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Δουβλίνο, τονίζοντας ότι «δεν θα αφήσουμε τον λαϊκισμό και τον εξτρεμισμό να πλήξουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα».

Αναφερόμενος στην οικονομία, σημείωσε πως δεν έχουμε να κάνουμε με αριθμούς, γιατί πίσω από αυτούς βρίσκονται άνθρωποι και υπογράμμισε πως πρέπει να ενισχυθεί η πολιτική για την αντιμετώπιση της ανεργίας και κυρίως της ανεργίας των νέων ανθρώπων.

Ειδικότερα, σημείωσε πως η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Κύπρος, η Ελλάδα πάνε πολύ καλύτερα, επαναλαμβάνοντας την πεποίθηση πως η χώρα μας ανακάμπτει και σύντομα θα βγει από την κρίση.

«Όλες αυτές οι επιτυχίες ήρθαν παρά τις προβλέψεις. Η Ευρώπη δουλεύει. Πιστέψαμε στους εαυτούς μας. Ανοίγουμε τον δρόμο για (μια) καλύτερη Ευρώπη, με μεγαλύτερη συνοχή, λιγότερη γραφειοκρατία, περισσότερες μεταρρυθμίσεις» συμπλήρωσε.

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη «να κρατήσουμε την ελπίδα της κοινωνίας και να περιφρουρήσουμε τη δημοκρατία, να αντιμετωπίσουμε τον λαϊκισμό και τον εξτρεμισμό»:

«Οι λαϊκιστές και οι εξτρεμιστές απειλούν την ευρωπαϊκή δημοκρατία. Δεν θα τους αφήσουμε. Θα κερδίσουμε. Η κρίση έκανε την Ευρώπη πιο σοφή και πιο δυνατή. Είμαστε υπερήφανοι για τα βήματα που έχουμε κάνει και θα συνεχίσουμε την καλή δουλειά. Στην ευρύτερη περιοχή, από τη Μέση Ανατολή μέχρι την Ουκρανία, υπάρχουν χώρες σε αποσταθεροποίηση, που όλες κοιτάζουν προς την Ευρώπη. Υπάρχουν πολλές χώρες που θέλουν να ενταχθούν και καμία που να θέλει να αποχωρήσει. Αυτή είναι η απάντησή μας στους λαϊκιστές και στους ευρωσκεπτικιστές».

Μίλησε επίσης για τη θαλάσσια πολιτική και την ανάγκη αξιοποίησης των ενεργειακών πηγών και έκανε ειδική αναφορά στην ανάγκη προάσπισης των θαλασσίων συνόρων και την τιμωρία των δουλεμπόρων.

Καταλήγοντας, ανέφερε ότι η ελληνική Προεδρία της Ε.Ε. είναι πετυχημένη.

Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός είχε συνάντηση με την καγκελάριο Α. Μέρκελ με την οποία συζήτησε τις εξελίξεις στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.