Ήταν θέμα χρόνου το γύρισμα της αγοράς από τα επίπεδα των 1.360 μονάδων. Έπειτα από ένα σερί ανόδου, οι επενδυτές σπεύδουν να κατοχυρώσουν τα κέρδη τους, επηρεάζοντας και τα μη τραπεζικά χαρτιά.

Η ανησυχία της αγοράς εντοπίζεται στο ότι τα ξένα funds που θα μπουν στις αυξήσεις κεφαλαίου των τραπεζών, ενδεχομένως αναγκαστούν να ρευστοποιήσουν θέσεις που διατηρούν σε άλλες μετοχές, μη τραπεζικά χαρτιάα, όπως ο ΟΤΕ, η ΔΕΗ, ο ΟΠΑΠ, ανακόπτοντας έτσι τη δυναμική που είχε αναπτυχθεί στην αγορά.

Σημειωτέον, ότι Eurobank, Αlpha και Πειραιώς θα «μαζέψουν» 6 δις. ευρώ. Η αγορά υποχωρεί κάτω από τις 1.340 μονάδες και όλα δείχνουν ότι η διόρθωση είναι μέσα στο πρόγραμμα. Ούτε η πληροφορία ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας κατατίθεται το νομοσχέδιο για τη νέα ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά ούτε και το credit positive της Moody’s για τις τράπεζες ήταν αρκετά για να διατηρήσσουν το καλό κλίμα στην αγορά.

Μεγάλες απώλειες 4,73% καταγράφονται στην Alpha Bank, στα 0,66 ευρώ, 3,63% υποχωρεί η Πειραιώς, στο 1,86 ευρώ, αμετάβλητη στα 3,46 ευρώ η Εθνική, ενώ μεγάλα κέρδη σημειώνει η Eurobank πάνω από 9% με την αγορά να θεωρεί επιτυχημένη την αύξηση κεφαλαίου, όποτε αυτή κι αν γίνει. Από εκεί και πέρα έχουν επηρεαστεί μια σειρά μετοχές, όπως ο ΟΠΑΠ στα 12,40 ευρώ, η ΔΕΗ στα 12,32, Ιντραλότ στα 2,33 ευρώ. Αγορές βγαίνουν στην Jumbo, την Ελλάκτωρ, τον Μυτιληναίο, τα Folli kai ton OTE. Oι συναλλαγές είναι χαμηλές λίγο πάνω από τα 66 εκατ. ευρώ.

Facebook Comments