Αυξήθηκε κατά 1,1% η βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο

MarketNews

Αυξήθηκε κατά 1,1% η βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Αύξηση 1,1% παρουσίασε ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής τον φετινό Ιανουάριο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2013, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ.

Κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2013 προς το 2012, είχε σημειωθεί μείωση 4,7%.

Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής κατά 1,1% τον Ιανουάριο οφείλεται στις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους
τομέων βιομηχανίας, δηλαδή:

α. Στην αύξηση του Δείκτη Παραγωγής Ορυχείων - Λατομείων κατά 1,6%. Ειδικότερα, στην αύξηση αυτή συνέβαλαν, οι αυξήσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων και άλλων εξορυκτικών και λατομικών δραστηριοτήτων.

β. Στην αύξηση του Δείκτη Παραγωγής Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 1,0%. Ειδικότερα, στην αύξηση αυτή συνέβαλαν, κυρίως, οι αυξήσεις των δεικτών των 2ψήφιων κλάδων: χημικών προϊόντων, ηλεκτρονικών υπολογιστών, ηλεκτρονικών και οπτικών προϊόντων, μηχανημάτων και ειδών εξοπλισμού και μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων, ημιρυμουλκούμενων.

γ. Στην αύξηση του Δείκτη Παραγωγής Ηλεκτρισμού κατά 2,0%.

δ. Στη μείωση του Δείκτη Παροχής Νερού κατά 2,8%.