'

«Η ελληνική τραγωδία περιμένει την τελευταία της πράξη...»

Bloomberg

«Η ελληνική τραγωδία περιμένει την τελευταία της πράξη...», ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

 


Η «ανάρρωση» της Ελλάδας από την οικονομική τραγωδία περιμένει ακόμα την τελευταία της πράξη, επισημαίνει σε άρθρο του που επικεντρώνεται στην ανάγκη επενδύσεων στην χώρα μας, το οικονομικό πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.

Όσο δεν έρχονται οι επενδύσεις, η ελληνική τραγωδία δεν μπορεί να «κλείσει», επισημαίνει το άρθρο: «Ο παράγοντας - κλειδί των επενδύσεων ακόμα λείπει», αναφέρεται χαρακτηριστικά. 

Σύμφωνα με τον οικονομολόγο της Εθνικής Τράπεζας Νικόλα Μαγγίνα, την ώρα που στην χώρα το κόστος κοινωνικής ασφάλειας παραμένει υψηλό, με την ανεργία σταθερά πάνω από 21%, εδώ και τέσσερα χρόνια, η Ελλάδα χρειάζεται επενδύσεις που θα αυξάνουν κατά μέσο όρο 8% μέσα στα επόμενα χρόνια, προκειμένου να ρίξει το ποσοστό αυτό κάτω από το 20%. 

«Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιμένει ότι η αυξανόμενη εμπιστοσύνη στη σταθερότητα της χώρας θα ανοίξει τις πύλες των επενδύσεων, αλλά οι αποδείξεις ότι αυτό συμβαίνει μέχρι τώρα είναι ανεπαρκείς», παρατηρεί ο αρθρογράφος. «Και, παρά τα ενθαρρυντικά μηνύματα που έρχονται από το λιανικό εμπόριο, οι δημόσιες προσπάθειες για μια σειρά από επενδυτικά έργα υψηλού προφίλ έχουν εμποδίσει τις προσπάθειες του Τσίπρα να παρουσιάσει τις βελτιώσεις ως αυγή ενός μοντέλου βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης», καταλήγει δίνοντας ως παράδειγμα τις καθυστερήσεις στην υπόθεση της Eldorado Gold αλλά και του Ελληνικού.