ΕΚΤ: Σημάδια βελτίωσης για το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη

FXCM

ΕΚΤ: Σημάδια βελτίωσης για το οικονομικό κλίμα στην Ευρωζώνη, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Στη μηνιαία έκθεση της ΕΚΤ για την κατάσταση που επικρατεί στις οικονομίες της Ευρωζώνης, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα φαίνεται να εκτιμά ότι τα κράτη της Ευρωζώνης κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Σύμφωνα με την έκθεση της ΕΚΤ για τον Μάρτιο ο πληθωρισμός αναμένεται να παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα μέχρι και το 2016. Πιο συγκεκριμένα ο δείκτης τιμών καταναλωτή υπολογίζεται στο 1,0% για το 2014, στο 1,3% για το 2015 και στο 1,5% για το 2016. Σύμφωνα με τους αναλυτές της ΕΚΤ σημαντικότεροι λόγοι που ωθούν τον πληθωρισμό χαμηλότερα είναι η πτώση στις τιμές του πετρελαίου και η γενικότερη ήπια ανάπτυξη στις χώρες του ευρώ. Το Α.Ε.Π της Ευρωζώνης για το 2014 αναμένεται στο 1,2%, για το 2015 εκτιμάται στο 1,5%, ενώ για το 2016 προβλέπεται στο 1,8%.

Η ανάπτυξη αναμένεται να πάρει τα ηνία το 2014 στην παγκόσμια οικονομία παρόλα αυτά οι χώρες του ευρώ πρέπει να προχωρήσουν άμεσα σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να ενισχύσουν την αναπτυξιακή τους δυναμική. Καθυστερήσεις παρατηρεί η ΕΚΤ στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων στην Ιταλία ενώ εκτιμά ότι το έλλειμμα σε Γαλλία και Ισπανία πρόκειται να βρεθεί πάνω από τους στόχους για 3,6% και 6,5% αντίστοιχα.

Ακόμη η ΕΚΤ εκτιμά ότι οι εξαγωγές θα παρουσιάσουν άνοδο το 2014 ενώ και το επενδυτικό κλίμα πρόκειται να βελτιωθεί σταδιακά.

Χαμηλά αναμένεται να παραμείνει η απασχόληση και για το 2014 με τις προβλέψεις να βρίσκουν την ανεργία πάνω από το 11% μέχρι και το 2016.