Στην «τελική ευθεία» των διαπραγματεύσεων με την τρόικα εισέρχεται  από σήμερα το πρωί η κυβέρνηση, με κορυφαίο παράγοντα του υπουργείου Οικονομικών να εκπέμπει, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των χθεσινών 11ωρων διαπραγματεύσεων, κλίμα συγκρατημένης αισιοδοξίας για συμφωνία έως το βράδυ της Κυριακής.

Όμως, ο ίδιος έσπευσε να προσθέσει ότι «παρότι πήγε καλά, είμαστε κοντά και δεν μπορώ να πω ότι είμαστε δυσαρεστημένοι, δεν μπορώ να πω με σιγουριά ότι θα κλείσουμε την Κυριακή». Έσπευσε δε να διευκρινίσει ότι υπάρχουν ακόμη θέματα (εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ, εργασιακά, Δημόσιο, ενεργειακό πακέτο) που μπορούν να μπλοκάρουν τη συμφωνία ή υπάρχει η πιθανότητα να κλείσει συμφωνία με «αστερίσκους».

Στο συγκεκριμένο πλαίσιο, ενδέχεται να αναχωρήσουν οι επικεφαλής της τρόικας τη Δευτέρα από την Αθήνα και να επανέλθουν σε μερικές ημέρες ή να συνεχιστεί η διαπραγμάτευση με e-mails.

Κατά τις χθεσινές μαραθώνιες διαπραγματεύσεις, τέθηκαν θέματα (με τη συμμετοχή των υπουργών ή στελεχών) που αφορούσαν στα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εργασίας, Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Ναυτιλίας, Τουρισμού, Δικαιοσύνης και Υγείας.

Σήμερα, εκτός από τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης για την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ και των «αγκαθιών» σε άλλους τομείς, αναμένεται να συζητηθεί και η διανομή του κοινωνικού μερίσματος από το πρωτογενές πλεόνασμα.

Facebook Comments