'

Η Γερουσία των ΗΠΑ ψήφισε το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2018

Reuters

Η Γερουσία των ΗΠΑ ψήφισε το προσχέδιο του προϋπολογισμού για το 2018, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Η προσπάθεια του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την ψήφιση του νομοσχεδίου της φορολογικής μεταρρύθμισης στις ΗΠΑ, επέτυχε μία αποφασιστική νίκη, με την ψήφιση από την Γερουσία ενός προσχεδίου του προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2018.

Η εξέλιξη αυτή, ενισχύει την πολιτική δυναμική των Ρεπουμπλικάνων χωρίς ενδεχομένως να χρειαστούν την υποστήριξη των Δημοκρατικών για το φορολογικό νομοσχέδιο. Ωστόσο, η πολιτική κατάσταση παραμένει πολιτικά ρευστή στην Γερουσία, με τις φραστικές συγκρούσεις μεταξύ των Ρεπουμπλικάνων και του προέδρου Τραμπ να κλιμακώνονται.

Το προσχέδιο ψηφίστηκε από 51 γερουσιαστές, ενώ το καταψήφισαν 49. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του προσχεδίου αυτού, το ομοσπονδιακό έλλειμμα αναμένεται ν’ αυξηθεί κατά 1,5 τρισεκατομμύρια δολάρια μέσα στην επόμενη δεκαετία, προκειμένου να καλυφθούν οι απώλειες εσόδων από τις προτεινόμενες μειώσεις στην φορολογία.