…Πράγματα και θάματα στο ταμπλό την Παρασκευή.     Η αναθεώρηση (rebalancing) των Δεικτών του Ftse δεν αφορούσε τελικά μόνο τις τράπεζες, αλλά και 5 -10 επιλεγμένες μετοχές και αυτό έφερε πωλήσεις, αλλά και έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον για ΟΠΑΠ , ΟΤΕ, ΔΕΗ, Ελλάκτωρ, ΕXAE.

…Όπως αναφέρουν διαχειριστές, εκτός από τα τεμάχια που αγοράστηκαν στις τράπεζες ταυτόχρονα, έγιναν αγορές στις προαναφερόμενες μετοχές.  Συγκεκριμένα, έγιναν κινήσεις σε Alpha Bank 318.000, Εθνική 45.000, Πειραιώς 161.000, ΟΠΑΠ 145.000, ΔΕΗ 13.000, ΟΤΕ 53.000, ΕΧΑΕ 20.000, ΜΥΤΙΛ 16.000.

…Οι ξένοι επενδυτές αισθάνονται πλέον σίγουροι διότι υπάρχει αγορά ( συναλλακτικότητα ) και έτσι δεν φοβούνται εγκλωβισμούς. Εν των μεταξύ, σήμερα υπήρχε και η λήξη των παραγώγων, όπου έχουν ξεκινήσει να εφαρμόζονται οι επενδυτικές στρατηγικές μεγάλων χαρτοφυλακίων.

…Μέχρι τις 28 Μαρτίου οι τράπεζες θα επιχειρήσουν όσο το δυνατόν υψηλότερες τιμές, αλλά και ένα χαμηλό discount.

…Η απόδοση των 10ετών ελληνικών ομολόγων μειώθηκε στο 6,91%. «Αυτά τα μάλλον θετικά σχόλια της Standard & Poors σήμερα (σ.σ. την Παρασκευή), σε συνδυασμό με το ότι η Ελλάδα θα λάβει την τελευταία δόση του δανείου της και ότι μπορεί να δοκιμάσει την αγορά με μία έκδοση ομολόγων βραχύτερης διάρκειας στο πρώτο εξάμηνο, είναι όλα θετικά για τη χώρα» δήλωσε ο αναλυτής της εταιρείας ICAP, Φίλιπ Τάισον.

…«Υπάρχει ασφαλώς η δυνατότητα να μειωθούν περαιτέρω οι αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων και να περιορισθούν τα spread τους, αλλά υπάρχουν ακόμη κάποια σημαντικά ζητήματα για την Ελλάδα, εάν υπάρξει απογοήτευση όσον αφορά την ανάπτυξη» πρόσθεσε σε δηλώσεις του στο Reuters.

 

ΧΣ

Facebook Comments