Κάτω από το 2% βλέπει τον πληθωρισμό της Γαλλίας

MarketNews

Κάτω από το 2% βλέπει τον πληθωρισμό της Γαλλίας, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μπενουά Κερέ δήλωσε ότι «βλέπει» τον πληθωρισμό στην Ευρωζώνη να απομακρύνεται από το στόχο της ΕΚΤ - που είναι κάτω από το 2% αλλά κοντά στο επίπεδο αυτό - τους προσεχείς 18 μήνες, προσθέτοντας ότι πρέπει να υπάρξει προσεκτική παρακολούθησή του.

Ο πληθωρισμός της Ευρωζώνης υποχώρησε για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Μάρτιο στο 1,7%. Ο κ. Κερέ δήλωσε, επίσης, ότι η νομισματική πολιτική δεν μπορεί από μόνη της να λύσει τα προβλήματα σχετικά με τις πιστωτικές ροές στην Ευρωζώνη.

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι δήλωσε χθες ότι η τράπεζα θα παρακολουθεί στενά τα νεότερα οικονομικά στοιχεία που θα υπάρξουν τις επόμενες εβδομάδες για να διαπιστώσει τις επιπτώσεις στον πληθωρισμό. «Ο πληθωρισμός υποχώρησε περαιτέρω, όπως είχε προβλεφθεί, και η αύξηση των τιμών μεσοπρόθεσμα αναμένεται ότι θα είναι περιορισμένη. Η νομισματική επέκταση και η δυναμική των δανείων παραμένουν χαμηλές», δήλωσε ο κ. Ντράγκι.