Η κεντρική τράπεζα της Ιρλανδίας εκτίμησε σήμερα ότι η σταδιακή ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας συνεχίζεται, μεταβάλλοντας ελαφρά τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη και προειδοποιώντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση δεν πρέπει να υπαναχωρήσει από το πρόγραμμα λιτότητας το οποίο εφαρμόζει.

Το κεντρικό πιστωτικό ίδρυμα της χώρας στο τριμηνιαίο δελτίου του προέβλεψε ότι το ιρλανδικό ακαθάριστο εθνικό προϊόν θα αναπτυχθεί φέτος με ρυθμό 1,2% (από 1,3% που προέβλεπε τρεις μήνες νωρίτερα) φέτος και διατήρησε την πρόβλεψή της για ανάπτυξη 2,5% το 2014.

Η Ιρλανδία, η οποία συνήψε δανειακή σύμβαση με την τρόικα στα τέλη του 2010, είναι μια από τις ελάχιστες χώρες-μέλη της ευρωζώνης η οποία γνώρισε οικονομική ανάπτυξη τα τελευταία δύο χρόνια και πλησίασε στο να εξέλθει από το μνημόνιο τον περασμένο μήνα, όταν διέθεσε στις αγορές δανεισμού ομόλογα 10ετούς διάρκειας αξίας 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) από την πλευρά του προβλέπει ρυθμό ανάπτυξης 1,1% φέτος. Ήταν η πρώτη φορά που το ΔΝΤ, έπειτα από έξι τριμηνιαίες επιθεωρήσεις της, δεν αναθεώρησε επί το δυσμενέστερο την πρόβλεψή της για το 2013.

Facebook Comments