Αυτεπάγγελτες διώξεις σε όσους μπλοκάρουν πλειστηριασμούς - μέτρα ασφαλείας στα Ειρηνοδικεία

MarketNews

Αυτεπάγγελτες διώξεις σε όσους μπλοκάρουν πλειστηριασμούς - μέτρα ασφαλείας στα Ειρηνοδικεία, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Άμεση απάντηση στις πιέσεις των δανειστών από την κυβέρνηση στο θέμα του μπλόκου των πλειστηριασμών και την απειλή που προκαλεί αυτή η εξέλιξη την τρίτη αξιολόγηση.

Σε σύσκεψη  με τη συμμετοχή των υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή, αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα, του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ Δημήτρη Λιάκου, καθώς και του Δ.Σ. των συμβολαιογράφων αποφασίστηκε η αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου στοχεύοντας στην ασφάλεια των συμβολαιογράφων και τη διασφάλιση της διενέργειας των πλειστηριασμών.

Η αυστηροποίηση του νομοθετικού πλαισίου, θα περιλαμβάνει αυτεπάγγελτη δίωξη και όχι δίωξη κατ’ έγκληση, όπως ισχύει σήμερα για αδικήματα όπως η απειλή και η διατάραξη οικιακής ειρήνης σε βάρος συμβολαιογράφων που διενεργούν πλειστηριασμούς.

Δηλαδή όποιοι παρεμποδίζουν πλειστηριασμούς θα συλλαμβάνονται άμεσα και θα τους απαγγέλλονται κατευθείαν κατηγορίες ενώ έως σήμερα ο συμβολαιογράφος έπρεπε να κάνει μήνυση για να ασκηθεί ποινική δίωξη.

Επιπλέον θα ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στα Ειρηνοδικεία Αθήνας, Θεσσαλονίκης και σε όποιες άλλες πόλεις κριθεί αναγκαίο, προκειμένου οι πλειστηριασμοί να διενεργούνται με ασφάλεια.

Κατά τη σύσκεψη τονίστηκε ότι μπορεί να υπάρξει περιθώριο για βελτιώσεις στη διαδικασία των πλειστηριασμών, το προσεχές διάστημα.