Δέκα έξι νεκροί και 4 αγνοούμενοι είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τις πλημμύρες που προκάλεσε η νεροποντή σε Νέα Πέραμο, Μαγούλα και Μάνδρα Αττικής.

13 τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο Θριάσιο νοσοκομείο αλλά όπως επιβεβαιώνουν νοσοκομειακές πηγές, η κατάστασή τους δεν εμπνέει ανησυχία.


 Νωρίτερα:

Πέντε νεκροί είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τις πλημμύρες που προκάλεσε η νεροποντή σε Νέα Πέραμο, Μαγούλα και Μάνδρα Αττικής

Μια γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, στην οδό Κοροπούλη, όπου εγκλωβίστηκε από τα νερά που έφτασαν σε πολύ μεγάλο ύψος όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής. Τα συνεργεία που έφτασαν στο σημείο ανέσυραν το άψυχο σώμα της γυναίκας.

Λίγο αργότερα, η αστυνομία εντόπισε τη σορό ενός ακόμα άνδρα, 88 ετών, σε υπόγειο της οδού Αγαμέμνονος.

Και τρίτος νεκρός εντοπίστηκε από συνεργεία διάσωσης σε επιχείρηση στην Μάνδρα Αττικής. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για έναν άνδρα 65 ετών.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μπαίνουν η περιοχές Μάνδρας, Νέας Περάμου και Μαγούλας, έπειτα από πρόταση της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, καθώς η πρωτοφανής κακοκαιρία με τις καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσε έντονα πλημμυρικά φαινόμενα και καταστροφές, με εγκλωβισμούς ανθρώπων σε κτίσματα και οχήματα.

Ήδη, με πρωινή απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Γιάννη Βασιλείου, παρέμειναν κλειστά σήμερα τα σχολεία Μάνδρας, Μαγούλας και Νέας Περάμου των φήμων Μάνδρας – Ειδυλλίας, Ελευσίνας, και Μεγάρων.

Νωρίτερα:

Μια γυναίκα βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της, στην οδό Κοροπούλη, όπου εγκλωβίστηκε από τα νερά που έφτασαν σε πολύ μεγάλο ύψος, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής. Τα συνεργεία που έφτασαν στο σημείο ανέσυραν το άψυχο σώμα της γυναίκας. 

Οι περιοχές Νέα Πέραμος, τη Μαγούλα και Μάνδρα Αττικής έχουν κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής, Γιάννη Βασιλείου.

Η παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών-Κορινθου στη Νέα Πέραμο έχει μετατραπεί σε «ποτάμι» από τις 7 το πρωί, λόγω  της βροχόπτωσης, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν πολλοί οδηγοί μέσα στα αυτοκίνητά τους. 

Λασπο-θάλασσα έχει κατακλύσει και αρκετούς δρόμους στη Μάνδρα Αττικής, παρασύροντας τουλάχιστον 20 οχήματα. Νωρίτερα απεγκλωβίστηκαν και 12 άτομα από λεωφορείο που επιχείρησε να περάσει κάτω από γέφυρα. 

Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη. Στον οικισμό Νεράκι, ορμητικοί χείμαρροι έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους και πέφτουν στη θάλασσα .

 Νωρίτερα:

Σε «ποτάμι» έχει μετατραπεί η παλαιά Εθνική Οδός Αθηνών-Κορινθου στη Νέα Πέραμο, από τις 7 το πρωί, λόγω ισχυρής βροχόπτωσης, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν πολλοί οδηγοί μέσα στα αυτοκίνητά τους.

Η ισχυρή βροχόπτωση προκάλεσε σοβαρά προβλήματα στην περιοχή όπου τουλάχιστον τρεις γυναίκες παραμένουν εγκλωβισμένες. Τα σχολεία της Νέας Περάμου και της Μάνδρας, θα παραμείνουν κλειστά με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη.

Κυκλοφοριακά προβλήματα παρουσιάζονται και στη Μάνδρα Αττικής, όπου ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο και για κατάρρευση τοίχου ενώ ανάλογα προβλήματα παρατηρούνται και στη Νέα Εθνική Οδό.

Στην παλιά εθνική, η κυκλοφορία των οχημάτων έχει διακοπεί στο 39o χιλιόμετρο, από Νέα Πέραμο προς Μέγαρα, ενώ στην νέα εθνική η κυκλοφορία στο ρεύμα προς Κόρινθο, στο 32o χιλιόμετρο, διεξάγεται μόνο από τη δεξιά και τη μεσαία λωρίδα. Από το 33 χιλιόμετρο μέχρι το 34 διεξάγεται μόνο από την αριστερή λωρίδα.

Στον οικισμό Νεράκι, ορμητικοί χείμαρροι έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους και πέφτουν στη θάλασσα .

Facebook Comments