Με κέρδη συνεχίζουν τις ευρωαγορές, λαμβάνοντας ώθηση από τα καλύτερα του αναμενομένου στοιχεία για τις βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία, αλλά και αναμένοντας θετικά στοιχεία από την αγορά εργασίας των ΗΠΑ σε λίγη ώρα.

Ειδικότερα, στις 15:15, ο βρετανικός FTSE 100  ενισχύεται κατά 0,42% στις 6.677 μονάδες, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,44% στις 9.671 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,28% στις 4.462 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 καταγράφει κέρδη 0,22% στις 338 μονάδες.

Στο ταμπλό, κέρδη 3,2, καταγράφει η Remy Cointreau, στον απόηχο δημοσιεύματος σε blog, σύμφωνα με το οποίο η αμερικανική Brown-Forman φέρεται να ενδιαφέρεται για εξαγορά της εταιρείας. Όπως γράφτηκε στο blog Betaville, το οποίο επικεντρώνεται στη δραστηριότητα συγχωνεύσεων και εξαγορών στον ευρωπαϊκό χώρο, οι σύμβουλοι της Brown-Forman – ιδιοκτήτρια του Jack Daniels – συζήτησαν ένα πιθανό deal.

Η EasyJet καταγράφει κέρδη 2,4%, καθώς  ανακοίνωσε σήμερα ότι ο αριθμός των επιβατών που μετέφερε τον Μάρτιο αυξήθηκε 4,8% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγουμένου έτους.

Κέρδη για ακόμη μία ημέρα καταγράφουν οι αυτοκινητοβιομηχανίες Renault (+1,54%) και Fiat (+0,75%), καθώς η UBS αναβάθμισε τη σύσταση τους σε buy από neutral προηγουμένως.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, ανώτερη των εκτιμήσεων ήταν η αύξηση που καταγράφηκε στις βιομηχανικές παραγγελίες, στη Γερμανία, τον Φεβρουάριο, αφού διαμορφώθηκαν κατά 0,6% υψηλότερα.

Facebook Comments