Η διαφαινόμενη ανοικτή εμπλοκή της Δύσης στον πόλεμο που υπάρχει στη Συρία έχει επιφέρει ισχυρούς κραδασμούς στην περιοχή της νοτιανατολικής Μεσογείου, οδηγώντας τους επενδυτές σε σημαντικές ρευστοποιήσεις.

Σε αυτό το πλαίσιο, η εικόνα στο Χρηματιστήριο Αθηνών ήταν απογοητευτική, με τα «τύμπανα του πολέμου» που ηχούν από τη Δαμασκό να επιφέρουν ένα ακόμα προβληματισμό στους επενδυτές, που συνεχίζουν να αναμένουν τις εξελίξεις σχετικά με την πορεία του ελληνικού δημοσιονομικού προγράμματος.

Οι δηλώσεις των ευρωπαϊκών αξιωματούχων για ενδεχόμενο νέο πακέτο στην Ελλάδα ή για νέα απομείωση του κρατικού χρέους εξακολουθούν να «πονοκεφαλιάσουν τους επενδυτές, κάτι που αποτυπώθηκε και στο Γενικό Δείκτη, που έγραψε απώλειες 4,08% και υποχώρησε στις 881,35 μονάδες, ενώ είχε πέσει κάτω και από το «όριο» των 800 μονάδων ενδοσυνεδριακά. Ο τζίρος ανήλθε στα 51,6 εκατ. ευρώ.

Από την υψηλή κεφαλαιοποίηση, τις μεγαλύτερες απώλειες έγραψαν οι μετοχές των ΔΕΗ, ΕΤΕ, Eurobank, MIG και του Ελλάκτωρα. Πιέσεις δέχθηκε και ο τίτλος της Fourlis που ανακοινώνει σήμερα, Τρίτη, τα οικονομικά μεγέθη της για το α εξάμηνο.

Facebook Comments