Τι αποκαλύπτουν τα πρακτικά της BoJ από τη συνεδρίαση του Μαρτίου

FXCM

Τι αποκαλύπτουν τα πρακτικά της BoJ από τη συνεδρίαση του Μαρτίου, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Σε θετικό κλίμα διεξήχθη η συνεδρίαση της BoJ τον Μάρτιο με τους αξιωματούχους της Κεντρικής Τράπεζας να εκφράζουν την αισιοδοξία τους για την πορεία της ιαπωνικής οικονομίας.

Τα μέλη της επιτροπής φάνηκαν ικανοποιημένα από την πορεία του πληθωρισμού, συμφωνώντας ότι ο στόχος της BoJ για τον δείκτη τιμών καταναλωτή είναι επιτεύξιμος.

Ακόμη φάνηκαν να συμφωνούν ότι η πτώση που κατέγραψαν οι εξαγωγές είναι πρόσκαιρη καθώς αναμένουν τα μεγέθη να βελτιωθούν το επόμενο διάστημα.

Παράλληλα εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την αύξηση που παρουσιάζεται στους μισθούς, γεγονός που αναμένεται να βελτιώσει το προσωπικό εισόδημα και να εξισορροπήσει τις επιπτώσεις που αναμένεται να έχει η αύξηση του φόρου κατανάλωσης.

Τέλος τα μέλη της επιτροπής φάνηκαν αισιόδοξοι για την κατανάλωση στην ιαπωνική οικονομία εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα λόγω της βελτίωσης που παρατηρείται στην αγορά εργασίας.