Εντάξει, το εμπεδώσαμε, ο καινούριος σατανάς αυτής της χώρας είναι η Μαρέβα. Για όλα αυτή φταίει, όποια πέτρα σκανδάλου κι αν σηκώσεις από κάτω αυτήν θα βρεις. Αυτή η γυναίκα λοιπόν, που μέχρι πριν έναν χρόνο ήταν εντελώς άγνωστη στο ελληνικό κοινό, θα πρέπει να δρούσε επί χρόνια πολύ μεθοδικά και πολύ ύπουλα. Αφού, δίχως να έχει ποτέ ασκήσει εξουσία, είναι ικανή μέσω αόρατων ανθρώπων που έχει φυτέψει εδώ κι εκεί να υπαγορεύει πολιτικές στην Σαουδική Αραβία κι σ’ όλη την Μέση Ανατολή, να κατευθύνει τους Έλληνες πρεσβευτές στα απόρρητα τηλεγραφήματα τους, να κάνει άνω-κάτω το υπουργείο Άμυνας και ν’ ακυρώνει αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ, τότε πρόκειται για τον θηλυκό Βελζεβούλ προσωποποιημένο.

Και τα ‘κανε όλα αυτά, ενώ παράλληλα είχε δική της επιχείρηση εισαγωγών (αχα!) και δούλευε και στα διεθνή καπιταλιστικά τραπεζικά κέντρα (τώρα εξηγούνται όλα…), πάει να πει δούλευε μέσα στην ίδια την φωλιά των κερδοσκοπικών αρπακτικών. Δεν έχει τύχει να γνωρίσω την κυρία, αλλά έτσι που μου τα λέει η κυβέρνηση για το ποιόν της, καλύτερα να μου λείπει. Εγώ είμαι απλό και λαϊκό παιδί, οπότε άνθρωποι που έχουν δέσει τον πλανήτη με κλωστές μαριονέτας για να τον κατευθύνουν όπως γουστάρουν, εμένα με τρομάζουν. Τι δουλειά έχω εγώ με μια γυναίκα που από μόνη της έχει μεγαλύτερες επιχειρησιακές δυνατότητες από την CIA, την KGB, την ΚΥΠ και την ΜΟΣΑΝΤ μαζί; Θα με τυλίξει σε μια κόλα χαρτί και θα με στείλει αδιάβαστο.

Εξάλλου αυτή η Μαρέβα κινείται πέρα από τα παραδοσιακά πρότυπα που έχω διδαχτεί στο χωριό μου κι αυτό είναι επικίνδυνο πράγμα για την σταθερότητα του κόσμου μας. Η γυναίκα δεν πρέπει να βρίσκεται, ούτε μπροστά ούτε δίπλα στον άντρα της. Πίσω του πρέπει να στέκει και με τα μάτια χαμηλά. Λίγα λόγια πρέπει να ‘χει, μετρημένα, και μόνο όταν της τα επιτρέπει ο αφέντης της. Κι αν δεν μιλά καθόλου, ακόμα καλύτερα. Αυτές οι γυναίκες βαστούνε την κοινωνία, αλλιώς μας πήρε ο διάολος. Και δεν χάνονται αυτές οι καλές παραδοσιακές γυναικούλες σας πληροφορώ. Ίσα-ίσα, μια χαρά προκόβουν αλλά σύμφωνα με την τάξη αυτού του κόσμου, όχι με προσωπικούς εξτρεμισμούς και χαριτωμένους επιχειρηματικούς αυτοσχεδιασμούς, που εμπεριέχουν το σπέρμα της εξέγερσης και της ανταρσίας.

Στα σωστά σπίτια και στις σωστές κοινωνίες, ο άντρας πάει μπροστά και η γυναίκα που ακολουθεί χαμηλοβλεπούσα, βρίσκει ανοικτό τον δρόμο της. Από την Λαμία μπορεί μέσα σε δυο χρόνια να βρεθεί στο Μετσόβιο, κι από το Μετσόβιο στο Πεκίνο κι από κει στην Χαβάη. Λίγο το ‘χεις; Όχι ότι δεν θα το αξίζει. Εγώ για την μέθοδο λέω κι όχι για την αξία της, την οποία διόλου δεν θα αμφισβητήσω. Για την πειθαρχία της λέω, για την εγκαρτέρηση και για τον σεβασμό της, παραδοσιακές αριστερές γυναικείες αρετές που εν’ τέλει αποδίδουν. Όταν ο άντρας της φορά ριγέ μπλουζάκια, αυτή πρέπει να φορά  τουριστικά σανδάλια και βραχιολάκι στο πόδι. Κι όταν ο σύζυγος μεταπηδήσει στα Armani κουστούμια, θα περάσει κι αυτή στα συνολάκια και τις γόβες. Έτσι είναι τα αρμονικά ζευγάρια που τηρούν την παράδοση και ξέρουν ποιος χρωστάει σε ποιον. Όχι να κάνει ο καθένας ό,τι του κατέβει μέσα στο σπίτι, δίχως να σέβεται την ιεραρχία. Διότι τότε, τι παράδειγμα δίνουμε στα παιδιά μας και πως τα ανατρέφουμε; Διότι η μάνα, είτε στα funds θα είναι, είτε στον νεροχύτη. Είτε διεθνείς συνωμοσίες θα ξέρει να κάνει, είτε φρουτόκρεμα στα παιδιά. Και τα δυο δεν γίνεται, έτσι δεν είναι;

Facebook Comments