Το Διοικητικό Συμβούλιο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), μετά από διεξαγωγή μυστικής ψηφοφορίας όρισε νέο πρόεδρο τον Γιώργο Καββαθά, ενώ Α΄αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ αναλαμβάνει ο Π. Θεοδωρόπουλος και ταμίας ο Γιώργος Κουράσης.

Μετά την εκλογή του ως πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδας, ο Γ. Καββαθάς έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Σε μια κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα μας, τους θεσμούς, την κοινωνική συνοχή, η ΓΣΕΒΕΕ πρέπει και μπορεί να εντείνει τις προσπάθειές της για την προστασία και ανάπτυξη της “ραχοκοκαλιάς” της ελληνικής οικονομίας που είναι οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις. Τους κύριους δηλαδή παραγωγούς πλούτου και θέσεων εργασίας τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

Οι θεσμικοί φορείς, καλούνται να συνεργαστούν ώστε να “σπάσει” ο φαύλος κύκλος της ύφεσης, απόρροια της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης, που τείνει να εξελιχθεί σε βαθιά ανθρωπιστική με απρόβλεπτες για την κοινωνία και οικονομία συνέπειες.

Η ΓΣΕΒΕΕ ως θεσμικός συνομιλητής, αλλά και ως κύριος εκπρόσωπος των αυτοαπασχολούμενων, των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, είναι αναγκαίο να έχει πολύπλευρο ρόλο, ιδιαίτερα στην παρούσα συγκυρία, που η ανάγκη για τη δημιουργία ενός ελκυστικού για τις ΜΜΕ επιχειρηματικού περιβάλλοντος, η ενθάρρυνση της καινοτομίας, η δημιουργία δικτύων επιχειρηματικότητας και η ενίσχυση των διαδικασιών παραγωγής συνιστούν βασικούς πυλώνες ανάταξης της ελληνικής οικονομίας.

Η ΓΣΕΒΕΕ θα συνεχίσει να αγωνίζεται με την ίδια υπευθυνότητα για την επίτευξη των θεμελιωδών αυτών αλλαγών και την ενίσχυση της μικρής κλίμακας επιχειρηματικότητας.

Τελευταία ενημέρωση: 13:00

Μετά από τέσσερις εκλογικές διαδικασίες και 10 χρόνια παραμονής στη θέση του προέδρου της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) ο Δ. Ασημακόπουλος γνωστοποίησε ότι αποχωρεί από την ηγεσία της κορυφαίας οργάνωσης των μικρών επιχειρήσεων στην Ελλάδα, για προσωπικούς λόγους. Ο ίδιος, σε δήλωσή του, υπογραμμίζει ότι θεωρεί απαραίτητο να δοθεί η δυνατότητα και ευκαιρία και σε άλλους, της νεότερης γενιάς, να προσφέρουν προσδίδοντας και μια νέα και πιο “φρέσκια” δυναμική.

«Είναι λάθος η μακροχρόνια παραμονή σε κορυφαίες θέσεις ευθύνης.

Εγκλωβίζεις και εγκλωβίζεσαι. Χάνεις στις περισσότερες των περιπτώσεων και την επαφή με τη γήινη πραγματικότητα, τις οικονομικές και κοινωνικές διεργασίες που συντελούνται εκτός των “τειχών” ενώ κινδυνεύεις ταυτόχρονα να συνδέσεις υπαρξιακές σου αναζητήσεις με τη θέση ευθύνης που μακροχρόνια “κατέχεις”. Και αυτό ενέχει τον κίνδυνο της παρακμής για θέσεις, θεσμούς και πρόσωπα. Όποιοι έχουν ειλικρινή διάθεση για προσφορά μπορούν να το πράξουν και από τη θέση του απλού “στρατιώτη”. Και αυτό ευελπιστώ να πράξω στο μέλλον» σημειώνει ο ίδιος.

Ο κ. Ασημακόπουλος δηλώνει για μια ακόμη φορά τη θέση του, ότι εάν θέλει η χώρα και η ηγεσία της να βγούμε από τον καθοδικό κοινωνικό και οικονομικό φαύλο κύκλο, θα πρέπει να επενδύσουμε σε προσπάθειες για την ανάδειξη και αναμόρφωση της επιχειρηματικότητας ιδιαίτερα σε μικρή και πολύ μικρή κλίμακα. Γιατί, όπως συμπληρώνει ο ίδιος, χωρίς κινητικότητα και αλλαγές σε αυτό το επίπεδο δεν μπορεί να περιοριστεί η ανεργία, να ανακάμψει η οικονομία και η επενδυτική δραστηριότητα.

Τονίζει δε, ότι η επενδυτική “άνοιξη” μόνο από τις μικρές επιχειρήσεις μπορεί να ξεκινήσει και να επεκταθεί σε δεύτερη φάση και στις μεγάλες και υπογραμμίζει ότι ως προς αυτό θα προσπαθήσει να συμβάλλει για ένα εύλογο χρονικό διάστημα από τη θέση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας ΜΜΕ (UEAPME).

Τέλος, σημειώνει: «Παραμένω ενεργός επιχειρηματίας και πάντα κοντά στη ΓΣΕΒΕΕ και στις προσπάθειες της Διοίκησης».

Facebook Comments