Συνεχίζει ανοδικά η Ευρώπη

MarketNews

Συνεχίζει ανοδικά η Ευρώπη, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Με κέρδη κινούνται οι ευρωπαϊκές αγορές σήμερα, οδεύοντας στην τρίτη συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση, λαμβάνοντας ώθηση από τον κλάδο υγείας μετά το deal Novartis και GlaxoSmithKline ύψους 16 δισ. δολ.

Ειδικότερα, ο βρετανικός FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,01% στις 6.693 μονάδες, ο γερμανικός DAX κερδίζει 1,53% στις 9.554 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημειώνει κέρδη 0,93% στις 4.471 μονάδες.

Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 καταγράφει άνοδο 1,2% στις 336,34 μονάδες.

Στο επίκεντρο των σημερινών συναλλαγών βρίσκεται η Novartis, η οποία ενισχύεται κατά 2,4%, η οποία συμφώνησε να αγοράσει τη μονάδα φαρμάκων κατά του καρκίνου της GlaxoSmithKline, με τη συμφωνία να αγγίζει τα 16 δισ. δολάρια, αλλάζοντας τα δεδομένα στον κλάδο της φαρμακοβιομηχανίας.

Η συμφωνία ωθεί τον κλάδο υψηλότερα, με την Glaxo να ενισχύεται κατά 5,7% και την Shire κατά 4,4%.

Η AstraZeneca ενισχύεται κατά 6,8%, καθώς επανήλθαν τα σενάρια για διαπραγματεύσεις με την Pfizer πάνω στη βάση μιας πιθανής εξαγοράς της πρώτης από τη δεύτερη. Το θέμα είχε αποκαλυφθεί στις 20 Απριλίου από την εφημερίδα Sunday Times, ωστόσο το Bloomberg αναφέρει ότι οι δύο εταιρείες δεν βρίσκονται σε επαφές τώρα.

Στον αντίποδα, απώλειες 6,4% σημειώνει η Royal Philips, μετά την ανακοίνωση για πτώση 14% στα κέρδη α΄3μηνου λόγω συναλλαγματικών ισοτιμιών. Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της περιόδου που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου διαμορφώθηκαν στα 138 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα 161 εκατ. ευρώ στην αντίστοιχη περίοδο του προηγουμένου έτους.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, οριακή άνοδο σημείωσε το Φεβρουάριο η κατασκευαστική παραγωγή στα 17 κράτη σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα, Τρίτη. Σύμφωνα με τη Eurostat η κατασκευαστική παραγωγή ενισχύθηκε το Φεβρουάριο κατά 0,1% σε μηνιαία βάση και κατά 6,7% σε ετήσια βάση.