Οι αναλυτές της Citigroup σε σημερινό δελτίο τους προς τους επενδυτές εκτιμούν ότι τόσο η ΕΚΤ όσο και η BoJ πρόκειται να συνεχίζουν με μεγαλύτερη ένταση την ποσοτική χαλάρωση.

Το τμήμα ανάλυσης της Citi εκτιμά ότι η ΕΚΤ πρόκειται να ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης ύψους τουλάχιστον 1 τρις ευρώ από τον Σεπτέμβριο του 2014.

Αντίστοιχα οι αναλυτές της τράπεζας προβλέπουν ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας πρόκειται να αποφασίσει ενίσχυση της ποσοτικής χαλάρωσης μέχρι το τέλος του δεύτερου τριμήνου.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι αναλυτές της Citigroup «οι αγορές περιμένουν την ΕΚΤ και την BoJ να συνεχίσουν με μεγαλύτερη ένταση τα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης που ακολουθούν, γεγονός που πρόκειται να οδηγήσει τα EUR και JPY χαμηλότερα».

Τέλος το τμήμα ανάλυσης της Citi προτείνει στους επενδυτές της να τοποθετηθούν κατά των EUR και JPY επενδύοντας στα ζεύγη EUR/USD και USD/JPY, καθώς πιστεύουν ότι το USD πρόκειται να κινηθεί υψηλότερα λόγω της ανάκαμψης που θα παρουσιάσουν τα μακροοικονομικά μεγέθη στην αμερικανική οικονομία.

Facebook Comments